Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Λάρισα: Δωρεάν rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Πραγματοποιούνται στην πλατεία Ταχυδρομείου

23 Οκτωβρίου 2020 16:05
Λάρισα: Δωρεάν rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, την 5η ΥΠΕ και τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) στη Λάρισα.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται για το σκοπό αυτό, αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου από ώρα 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά από την Ιατρική Σχολή. Επίσης δείτε πως και που μπορείτε να κάνετε δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό μέσω του ΕΟΔΥ.

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid tests για τον κορωνοϊό

Η πρωτοβουλία του μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού στην κοινότητα, έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, μετά την ένταξη της Π.Ε. Λάρισας στο επίπεδο 3 της αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης και των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

«Μετά την επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και την προμήθεια των rapid tests στις Κινητές Μονάδες και στην 5η ΥΠΕ, για τη διενέργεια της μαζικής δωρεάν δειγματοληψίας στη Λάρισα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μάσκα και την ώρα του διαλείμματος στα «κόκκινα» και «πορτοκαλί» σχολεία

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για τους μαθητές ακόμη και την ώρα του διαλείμματος στα σχολεία όσων περιοχών βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4 (αυξημένης επιτήρησης) από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την υπό έκδοση υπουργική απόφαση.

Σε αυτές τις περιοχές οι μαθητές θα φορούν τη μάσκα διαρκώς τόσο μέσα στις αίθουσες όσο και στο προαύλιο και θα μπορούν να τη βγάζουν μόνο κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Το υποχρεωτικό μέτρο θα εφαρμόζεται επίσης τόσο στα φροντιστήρια όσο και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Πιο συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και επεσήμανε ότι στα σχολεία οι κίνδυνοι είναι πολύ μικρότεροι.

Σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας που ανανεώνεται συνεχώς καταγράφεται ρεκόρ στα σχολεία που παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της πανδημίας, με 281 σχολικές μονάδες. Επίσης διαβάστε για το έκτακτο μήνυμα από το 112.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share