Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Κλειστά δύο συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία - Θετικός ένας καθηγητής

Δίδασκε και στα δύο σχολεία

23 Οκτωβρίου 2020 15:46
Κορωνοϊός: Κλειστά δύο συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία - Θετικός ένας καθηγητής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έλαβε την αναστολή της λειτουργίας των 24ου και 15ου συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων Βόλου, καθώς ένας εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός σε τεστ κορωνοϊού. Η απόφαση λήφθηκε μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Ο εκπαιδευτικός δίδασκε και στα δύο σχολεία και για τον λόγο αυτόν τα δύο σχολεία μπήκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας. Η αναστολή θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου. Επίσης δείτε την ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας σχετικά με την χρήση μάσκας στις περιοχές που βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4.

Σε lockdown από σήμερα η Καστοριά - Έλεγχοι στις εισόδους και τις εξόδους της πόλης

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το πρωί το lockdown στην Καστοριά, αφού τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα, είχαν ως αποτέλεσμα να «κοκκινίσει» η περιοχή στον επιδημιολογικό χάρτη.

Σε κεντρικά σημεία της Καστοριάς υπάρχει περιορισμένη κίνηση από τους πολίτες και η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι εμφανώς μειωμένη.

Από κει και πέρα τα καταστήματα και υπηρεσίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως προβλέπεται από το επίπεδο συναγερμού κατηγορίας «4», ενώ ορισμένα καταστήματα εστίασης θα εξυπηρετούν μόνο με take away και delivery, επίσης διαβάστε πως θα φοράμε την μάσκα, σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Έλεγχοι στις εξόδους της πόλης

Ξεκίνησαν από τις 06:00 το πρωί οι έλεγχοι της αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακινήσεως εκτός των ορίων της Καστοριάς.

Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς βρίσκονται σε όλους τις εισόδους-εξόδους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να εξέλθει, εκτός εάν οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να επιτρέπουν την μετακίνηση τους, όπως λόγοι υγείας ή εργασίας.

Notam από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις από και προς την πόλη

Επίσης δόθηκε αεροπορική οδηγία (NOTAM) που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης», εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η νέα NOTAM, θα έχει ισχύ από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, θα επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights). Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

*Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

* Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share