Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται συσκευασμένα παγάκια

Προσοχή σε αυτό το προϊόν!

23 Οκτωβρίου 2020 14:19
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται συσκευασμένα παγάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε μία ακόμη ανάκληση προϊόντος σύμφωνα με ανακοίνωση του το οποίο έχει να κάνει με συσκευασμένο πάγο ο οποίος από ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου ασφαλής. Επίσης δείτε άλλη μία ανάκληση που ανακοίνωσε πριν από λίγο η οποία είχε να κάνει με γνωστή μάρκα ζυμαρικών.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος «Παγάκια συσκευασμένα GOLD ICE», σε κλειστή πλαστική συσκευασία 5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 24-09-2020 και ημερομηνία λήξης 24-10-2021. Το προϊόν παράγεται από την επιχείρηση ΤΣΕΡΤΣΕΝΕΣ ΓΕΩ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΣΣΗΡΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και διανέμεται από την επιχείρηση ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. ΖΗΝΟΒΙΑ, Περιοχή Παραλίμνιο Σερρών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli. Το ανωτέρω δείγμα χαρακτηρίστηκε μη κανονικό, μη ασφαλές.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πασίγνωστη σοκολάτα γάλακτος!

Στην ανάκληση σοκολάτας γάλακτος από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του φορέα, διενήργησε δειγματοληψία σε σοκολάτα γάλακτος και κατόπιν του εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (αραχίδα), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Πρόκειται για το προϊόν «ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ MAX PERRY» σε συσκευασία 100 γρ., με ημερομηνία λήξης 19/06/21. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην αραχίδα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Αποσύρει "επικίνδυνο" τρόφιμο ο ΕΦΕΤ

Επικίνδυνη ουσία για την ανθρώπινη υγεία βρέθηκε μέσα σε αλλαντικά σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, που ανακοίνωση της ανάκληση τους από την αγορά, πριν από λίγο καιρό, όπως συνέβη και με το νοθευμένο μέλι.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

“Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI”, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:

  • «Economy – Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου», βάρος: 120 g σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02196, ημ. ανάλωσης έως: 10.01.2021.
  • «Economy – mini αέρος», βάρος: 200 g σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021. Μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν”.

Δείτε τα προϊόντα:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share