Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ενημέρωση από το 112

Λίγες ώρες μετά το τοπικό lockdown

23 Οκτωβρίου 2020 13:57
Έκτακτη ενημέρωση από το 112
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Καστοριάς μέσω του 112, λίγες μόλις ώρες μετά την εφαρμογή του τοπικού lockdown λόγω κορωνοϊού. Επίσης δείτε την αεροπορική οδηγία για το αεροδρόμιο της Καστοριάς και ποιες διαδρομές θα πραγματοποιούνται.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα! Κρατάτε αποστάσεις! Πλένετε τα χέρια σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του 112.

Σε lockdown από σήμερα η Καστοριά - Έλεγχοι στις εισόδους και τις εξόδους της πόλης

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα το πρωί το lockdown στην Καστοριά, αφού τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα, είχαν ως αποτέλεσμα να «κοκκινίσει» η περιοχή στον επιδημιολογικό χάρτη.

Σε κεντρικά σημεία της Καστοριάς υπάρχει περιορισμένη κίνηση από τους πολίτες και η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι εμφανώς μειωμένη.

Από κει και πέρα τα καταστήματα και υπηρεσίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως προβλέπεται από το επίπεδο συναγερμού κατηγορίας «4», ενώ ορισμένα καταστήματα εστίασης θα εξυπηρετούν μόνο με take away και delivery, επίσης διαβάστε πως θα φοράμε την μάσκα, σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Έλεγχοι στις εξόδους της πόλης

Ξεκίνησαν από τις 06:00 το πρωί οι έλεγχοι της αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακινήσεως εκτός των ορίων της Καστοριάς.

Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς βρίσκονται σε όλους τις εισόδους-εξόδους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να εξέλθει, εκτός εάν οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να επιτρέπουν την μετακίνηση τους, όπως λόγοι υγείας ή εργασίας.

Notam από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις από και προς την πόλη

Επίσης δόθηκε αεροπορική οδηγία (NOTAM) που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης», εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η νέα NOTAM, θα έχει ισχύ από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, θα επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights). Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

*Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

* Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share