Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πως θα φοράμε την μάσκα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Τι ισχύει από το Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

23 Οκτωβρίου 2020 12:34
Πως θα φοράμε την μάσκα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η εφαρμογή της μάσκας στα δυο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι δυο περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμά του.

Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό τους οι πολίτες στα καφέ και στα εστιατόρια θα υποχρεούνται να φορούν μάσκα, η οποία θα αφαιρείται μόνο όταν κάθονται στο τραπέζι. «Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα.

Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», εξήγησε. Επίσης δείτε πως έχει αλλάξει ο υγειονομικός χάρτης και ποιες περιοχές ανέβηκαν σε επίπεδο κινδύνου.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα καταστήματα εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει μισή ώρα μετά, δηλαδή στις 00:30. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10.

14χρονος με βαριά συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πατρών

Ανησυχία έχει προκαλέσει η νοσηλεία ενός 14χρονου παιδιού με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε την Πέμπτη το βράδυ από την Ηλεία στην ειδική κλινική για κορωνοϊό στην Πάτρα, ενώ μάλιστα πρόκειται για το πρώτο περιστατικό σε τόσο μικρή ηλικία που χρήζει νοσηλείας στη χώρα μας.

Ο 14χρονος, ο οποίος έχει βαριά συμπτώματα, είναι ανάμεσα στα 21 περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ χθες καταγράφηκαν εννέα ακόμη θετικά κρούσματα στην Αχαΐα.

Στην Οφθαλμολογική Κλινική νοσηλεύονται επίσης άλλα 17 περιστατικά και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Στο Γενικό Νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» εξακολουθούν νοσηλεύονται δύο περιστατικά εκ των οποίων το ένα διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Κατέληξε 73χρονος στην Αλεξανδρούπολη - 550 τα θύματα από κορωνοϊό στην χώρα μας

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό, καθώς σήμερα το πρωί στις 8:15, ένας 73χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έχασε την μάχη με τη ζωή.

Ο ηλικιωμένος, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στις 12 Οκτωβρίου και έκτοτε νοσηλευόταν σε ΜΕΘ.

Πλέον, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 550.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share