Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κρούσματα κορωνοϊού σε προσωπικό του ΗΣΑΠ και του Μετρό

Οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση

23 Οκτωβρίου 2020 10:48
Κρούσματα κορωνοϊού σε προσωπικό του ΗΣΑΠ και του Μετρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν οδηγός του ΗΣΑΠ και εργαζόμενος στις αποθήκες του σταθμού Σεπόλια του Μετρό.

Πιο συγκεκριμένα, ο οδηγός του ΗΣΑΠ ανέβασε πυρετό και υπεβλήθη αμέσως σε τεστ την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο εργαζόμενος του Μετρό υπεβλήθη σε τεστ την περασμένη Πέμπτη, αφού και εκείνος εκδήλωσε πυρετό.

Και οι δύο εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ από τις ιχνηλατήσεις των επαφών τους δεν εντοπίστηκε κάποιο άλλο κρούσμα, ενώ παράλληλα δείτε πως έχει αλλάξει ο υγειονομικός χάρτης, ποιες περιοχές ανέβηκαν σε επίπεδο κινδύνου.

Σε ποιες περιοχές ισχύουν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό - Μάσκες παντού

Δύο νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, υποχρεωτική είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας, ενώ σε ισχύ τίθεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» και «κόκκινο» συναγερμό.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κοζάνη και από σήμερα, Παρασκευή, η Καστοριά, ενώ στο «πορτοκαλί» βρίσκονται η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα, η Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα.

Επίσης, από την Παρασκευή στο Επίπεδο 3, δηλαδή σε «πορτοκαλί» συναγερμό, θα βρίσκονται και η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο διάγγελμά του, ότι στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 3, ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 το πρωί. Το εν λόγω μέτρο θα ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ η γενικευμένη χρήση της μάσκας από το Σάββατο το πρωί.

Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα καφέ και στα εστιατόρια μπαίνουμε με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι.

«Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και, βέβαια, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Σταθερή η ροή προς τα νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία της χώρας το περασμένο 24ωρο νοσηλεύονταν 770 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Από αυτούς οι 544 σε κλινικές Covid-19, και οι 226 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας ( ΜΑΦ) και θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Οι ασθενείς με μηχανική υποστήριξη αναπνοής ανέρχονταν χθες βράδυ στους 88. Εχθές έγιναν 75 νέες εισαγωγές ασθενών λόγω κορωνοϊού, αριθμός μειωμένος σε σχέση με εκείνον της προχθεσινής ημέρας (ήταν 92).

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι οι περισσότερες εισαγωγές ασθενών καταγράφηκαν σε νοσοκομεία εκτός Αττικής, αντιστρέφοντας για μία ημέρα τη συνήθη ροή των ασθενών που κινείται κυρίως προς τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Έτσι χθες έγιναν 36 εισαγωγές στην Αττική και 39 σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες (8) εισαγωγές έγιναν στο ΑΧΕΠΑ όπως και στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Κοζάνης (εισήχθησαν 4 ασθενείς). Μικρότερη ροή ασθενών καταγράφηκε στα νοσοκομεία της Αχαΐας, των Γιαννιτσών, Λάρισας και στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης (από 2 ασθενείς).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share