Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα για βόμβα στo Δικαστικό Μέγαρο

Πραγματοποιείται εκκένωση του χώρου

23 Οκτωβρίου 2020 10:31
Θεσσαλονίκη: Τηλεφώνημα για βόμβα στo Δικαστικό Μέγαρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Θεσσαλονίκη σήμανε συναγερμός στις Αρχές διότι άγνωστος τηλεφώνησε στο «100» και προειδοποίησε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Δικαστικό Μέγαρο της Πόλης. Επίσης δείτε στη Γαλλία που πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του κτιρίου, ενώ στο σημείο βρίσκεται ήδη κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Περισσότερα σε λίγο...

Δολοφονία Γραικού: Την καταδίκη του κατηγορούμενου εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Την καταδίκη του 47χρονου κατηγορούμενου κρεατέμπορα στη δίκη για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας, Δήμητρα Τσιαρδακλή.

«Ζητώ να τον κρίνετε ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε, απευθυνόμενη προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «αμετανόητο», τονίζοντας ότι επί 2,5 χρόνια απέκρυπτε την πράξη του και εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές. «Μίλησε για τα μαρτύριο που περνάει η οικογένειά του, αλλά δεν βρήκε να πει μία συγγνώμη για τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσε ο Γραικός», ανέφερε, ενώ, αξιολογώντας τη συμπεριφορά του έκανε λόγο για «αναλγησία» και «απάθεια».

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε εξαιτίας οικονομικής διαφοράς που είχε με τον κατηγορούμενο, η οποία συνδεόταν με σφαγές ζώων. Όπως ανέφερε η ίδια, επρόκειτο για τίμημα της τάξης των 47.000 ευρώ που όφειλε ο δράστης στον άτυχο κτηνοτρόφο μετά την τελευταία σφαγή.

Σε αυτές τις συνθήκες, όπως σημείωσε, το θύμα ακολούθησε τον 47χρονο στην κτηνοτροφική του μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης «καθ' υπόδειξιν» του δράστη για να πάρει τα χρήματα. Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr για το ανατριχιαστικό γράμμα του δολοφόνου της βιολόγου μέσα από τις φυλακές.

Η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε όλες τις εκδοχές που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος για να δικαιολογήσει την παρουσία του θύματος στο σημείο και αφορούσαν υποτιθέμενο δανεισμό ζώων, «θυμό» του Γραικού επειδή θεώρησε ότι τον «έριξε» στη συμφωνία για τα χρήματα κ.ά.

«Κανένας ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», τόνισε η εισαγγελέας, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις επικαλέστηκε ιδιόχειρες σημειώσεις που διατηρούσε ο Γραικός σε τετράδιο από οικονομικές συναλλαγές.

Αντικρούοντας δε τα όσα απολογήθηκε ο 47χρονος, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κι ότι ο θάνατός του προήλθε από πτώση κατά την πάλη που ακολούθησε τον καβγά τους, η εισαγγελέας σημείωσε ότι ο θάνατος ήταν συνέπεια των βίαιων χτυπημάτων που δέχθηκε το θύμα, αναδεικνύοντας τον «ανθρωποκτόνο δόλο» του δράστη.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που εξελίχθηκαν άκαρπες.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά τον Μάιο του 2019 όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ εντοπίστηκε θαμμένη η σορός και το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου στην περιοχή γύρω από την μονάδα του κατηγορουμένου, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share