Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χρυσή Αυγή: Οδηγούνται στη φυλακή 13 πρώην βουλευτές, άφαντος ο Παππάς

Τι είπε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά

23 Οκτωβρίου 2020 08:11
Χρυσή Αυγή: Οδηγούνται στη φυλακή 13 πρώην βουλευτές, άφαντος ο Παππάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στον 4ο όροφο του Εφετείου αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και οι υπόλοιποι καταδικασμένοι για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Οι καταδικασθέντες θα λάβουν το φυλακιστήριο και θα μεταχθούν στη συνέχεια στα σωφρονιστικά καταστήματα που θα ορίσει ο εισαγγελικός λειτουργός. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων χθες έριξε αυλαία στην ιστορική δίκη, αποφασίζοντας ομόφωνα ότι 39 εκ των καταδικασθέντων θα εκτίσουν την ποινή τους στη φυλακή.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο ισοβίτης Γιώργος Ρουπακιάς και 13 πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος, που σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, παρά τον πολιτικό μανδύα που έφερε, λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταδικασθέντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα μεταχθούν στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων, όπου για 14 μέρες θα τεθούν υποχρεωτικά σε καραντίνα λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Χρυσή Αυγή: Στα χέρια της αστυνομίας οι καταδικασθέντες εκτός από τον Λαγό και τον Παππά

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου που έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση μόνο σε 12 άτομα, οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για κακουργήματα άρχισαν σταδιακά να προσέρχονται είτε στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους είτε στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Σε 8 καταδικασθέντες οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες μέσα στη δικαστική αίθουσα και τους οδήγησαν στο τμήμα Μεταγωγών. Μέχρι αργά χθες το βράδυ σχεδόν όλοι είχαν εμφανιστεί ενώπιον των αρχών.

Εξαίρεση, ο Γιάννης Λαγός που φρόντισε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον τίθεται ζήτημα άρσης της ασυλίας του από την Ευρωβουλή και ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος μέσω του συνηγόρου διεμήνυσε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προτίθεται να παραδοθεί.

Δικηγόρος Χρήστου Παππά: Αυτή τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί

Ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής είναι άφαντος, καθώς δεν εντοπίστηκε σε έρευνες που έκαναν αστυνομικοί στις δηλωθείσες κατοικίες του σε Αθήνα και Ιωάννινα, ενώ δεν έχει εμφανιστεί ούτε αυτοβούλως. Εκτός του Γιάννη Λαγού, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Παππάς είναι ο μόνος καταδικασθέντας που δεν έχει εμφανιστεί.

Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος του, Παντελής Σταυριανάκης, μίλησε μαζί του χθες τελευταία φορά και μεταφέρει «αυτά που του είπε». «Η δική μου επικοινωνία μαζί του είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να βρεθεί πού είναι», σημείωσε σχετικά ο δικηγόρος.

Σχετικά με τις προσθέσεις του εντολέα του, είπε πως «αυτήν τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί» και το σκεπτικό της πρόθεσης είναι: «Είναι σωστό να εκτίσω ολόκληρη την ποινή χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη ποινή χωρίς την απόφαση του Εφετείου; Αν μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης, μου πει κάποιος είσαι αθώος, τότε τι γίνεται;».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share