Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: Αυτοκτόνησε 35χρονος γιατρός

Τραγωδία

23 Οκτωβρίου 2020 02:38
Σοκ: Αυτοκτόνησε 35χρονος γιατρός
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένας 35χρονος γιατρός έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς δεν άντεξε να ζει στους περιορισμούς του κορωνοϊού. Επίσης, σοκ έχει προκαλέσει η είδηση στη χώρα μας ότι αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Ο 35χρονος γιατρός και βιρτουόζος του βιολιού Joshua Burke ήταν μέλος της συμφωνικής ορχήστρας του Λονδίνου και απόφοιτος του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής.

Πριν από πέντε χρόνια αποφάσισε ωστόσο να βάλει στον πάγο τη μουσική του καριέρα για να σπουδάσει ιατρική. Αποφοίτησε από βρετανικό πανεπιστήμιο τον Ιούλιο, οι συγγενείς του είπαν ωστόσο πως πάλευε με την κατάθλιψη, αλλά και με ηθικά ζητήματα γύρω από την κλινική πράξη και την υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Τον εντόπισαν νεκρό στις 14 Ιουλίου. Η 38χρονη αδερφή του δήλωσε στην «Daily Mail» πως ένιωθε «προδομένος» από το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας, επειδή δεν του πρόσφερε τη θεραπεία που χρειαζόταν για την κατάθλιψη.

Η ίδια απέδωσε την αυτοκτονία του και στο στρες του lockdown, αλλά και στο γεγονός ότι το σύστημα Υγείας της Αγγλίας υποχρηματοδοτεί πια την ψυχική υγεία, δίνοντάς τα όλα για τη μάχη με την πανδημία.

«Ο αδερφός μου δεν θα είχε αυτοκτονήσει αν δεν είχαμε μπει σε lockdown … υπέφερε από ανία εξαιτίας του lockdown»…

Αυτοκτονία στον Άγιο Στέφανο: Η τελευταία συνέντευξη του ιδιοκτήτη του γηροκομείου πριν 19 ημέρες- Τι έλεγε για τα κρούσματα (Video)

Σοκ προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας του 41χρονου, ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο όπου είχαν εντοπιστεί 3 κρούσματα κορωνοϊού, οι συνθήκες κατά από τις οποίες έγινε το τραγικό περιστατικό να παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής.

Η τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει ο 41χρονος ήταν μια ημέρα αφότου είχε γίνει γνωστή η είδηση ότι είχε διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η τελευταία συνέντευξη πριν 19 ημέρες

Ο 41χρονος μιλώντας στις 2 Οκτωβρίου στο Mega είχε επισημάνει εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, την αναγκαιότητα διάθεσης δωρεάν τεστ Covid-19 για το Προσωπικό των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Όπως θα δείτε και εσείς είχε κάνει γνωστό ότι δεν γινόντουσαν επαρκή τεστ στους οίκους ευγηρίας ενώ είχε καταγγείλει ότι από τον περασμένο Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο είχαν γίνει τεστ μία ή δύο φορές όταν στο εξωτερικό γίνονται δύο κάθε μήνα, αναδεικνύοντας έτσι μια σημαντική πτυχή του προβλήματος.

Δείτε τι είχε πει ο άτυχος 41χρονος στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη μόλις 19 ημέρες νωρίτερα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share