Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη ΓΑΔΑ ο Γιώργος Ρουπακιάς

Θα οδηγηθεί εκτός απροόπτου στη φυλακή του Δομοκού

22 Οκτωβρίου 2020 22:42
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη ΓΑΔΑ ο Γιώργος Ρουπακιάς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στη σύλληψη και του Γιώργου Ρουπακιά προχώρησε η Αστυνομία, μετά την οριστική απόφαση για τις ποινές στους κατάδικους της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 10 το βράδυ συνοδευόμενος από ένοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι νωρίτερα τον πήραν από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας του και τον οδήγησαν σε οχήματα με ασφάλεια.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, βρισκόταν στις φυλακές του Δομοκού, αποφυλακίστηκε αφού δεν ορίστηκε δικάσιμος και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό εδώ και 4,5 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 18 Μαρτίου 2016 με το σπίτι του να φυλάσσεται όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο από τέσσερις αστυνομικούς.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άφαντος ο Χρήστος Παππάς… κατά συνείδηση

Άφαντος… κατά συνείδηση, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, είναι ο Χρήστος Παππάς, με το άλλοτε κορυφαίο της Χρυσής Αυγής να διαλέγει τη δραπέτευση από το να παρουσιαστεί στις Αρχές.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Χρήστος Παππάς δεν εντοπίστηκε σε καμία από τις πέντε γνωστές διευθύνσεις που έχει στη διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ίσως επιλέξει να πράξει ότι έκανε και την πρώτη φορά που συνελήφθησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Τότε είχε παρουσιασθεί τελευταίος από όλους στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει πλέον κατ΄ οίκον έρευνες προκειμένου να προχωρήσει στον εντοπισμό του, τη στιγμή που ο Νίκος Μιχαλολιάκος αφίχθη επεισοδιακά στη ΓΑΔΑ.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η αστυνομία το απόγευμα πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην περιοχή του Παπάγου. Αν και δεν ήταν στο σπίτι του, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τον χώρο και αποχώρησαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς βρίσκεται στα Ιωάννινα.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δηλώνει στο ethnos.gr ο κ. Σταυριανάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share