Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Αδιανόητο: Φύτεψαν… κάνναβη στις ζαρντινιέρες του «Μεγάλου Περιπάτου»

Εξήγησαν κιόλας το λόγο...

22 Οκτωβρίου 2020 18:56
Αδιανόητο: Φύτεψαν… κάνναβη στις ζαρντινιέρες του «Μεγάλου Περιπάτου»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» αρκετοί δεν τον είχαν σε εκτίμηση, με τον Κώστα Μπακογιάννη μάλιστα να παίρνει πίσω το πιλοτικό πρόγραμμα, αλλά φαίνεται πως ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία να… φυτέψουν κάνναβη στις ζαρντινιέρες του.

Η ομάδα «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία» υποστηρίζει ότι φύτεψε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου για να συμβάλλουν στον… καλλωπισμό της Πανεπιστημίου, αν και ο Δήμαρχος επίσης τον θεωρεί επιτυχημένο.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα, οι ακτιβιστές που φύτεψαν την κάνναβη στις ζαρντινιέρες ευχαρίστησαν τις δημοτικές αρχές που πότιζαν κάθε βράδυ τις… καναβουριές τους.

«Μέσα στο πλαίσιο αυτό μια ομάδα ακτιβιστών θέλοντας να υπερασπιστεί την ιδέα ενός μεγάλου περιπάτου που θα επεκταθεί σε όλο το ιστορικό κέντρο, τοποθέτησε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες καθ’ όλο το μήκος της Πανεπιστημίου ώστε να συμβάλει στον άμεσο καλλωπισμό τους. Επιπλέον με αυτή μας της κίνηση υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης είτε για ψυχαγωγικούς είτε και για ιατρικούς λόγους, όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στον Καναδά. Τέλος, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, όπου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόταση-ανατροπή του Κώστα Μπακογιάννη για την Πανεπιστημίου

Σε μια πρόταση, που ανατρέπει τα αρχικά σχέδια για την οδό Πανεπιστημίου, προχώρησε ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον ίδιο να περιμένει την έγκριση, βλέποντας την εξέλιξη των έργων για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, πρότεινε να αποδοθεί μια λωρίδα παραπάνω για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου. Η εισήγηση έγινε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, που συζητά την παράταση των μέτρων του Μεγάλου Περιπάτου. Σε λίγο αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί τις πρότασης Μπακογιάννη.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν βελτιώσεις για το έργο του Μεγάλου Περιπάτου», μετά την ανοικτή επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος θέτει 10 όρους για να συνεχίσει να στηρίζει το έργο. Μεταξύ αυτών προτείνει να αποδοθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας στην πολύπαθη Πανεπιστημίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share