Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σε ποια περίπτωση θα εξεταστεί γενικό lockdown στην Ιταλία

Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε

22 Οκτωβρίου 2020 16:00
Κορωνοϊός: Σε ποια περίπτωση θα εξεταστεί γενικό lockdown στην Ιταλία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, σε παρέμβασή του στην ιταλική βουλή, αναφέρθηκε στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία, αλλά και στην συνεχή αύξηση των κρουσμάτων. «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αλλά διαφορετική από εκείνη του περασμένου Μαρτίου», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα διατεθούν άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από το ιταλικό δημόσιο για την χρηματοδότηση της αναστολής εργασίας, ώστε να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Ο Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν η τηλε-εκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί μόνον για μέρος των μαθητών του Λυκείου και ότι στην συνέχεια θα εξετασθεί αν η χρήση των νέων τεχνολογιών πρέπει να επεκταθεί και στους μαθητές Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μέχρι το σαββατοκύριακο η κυβέρνηση της Ρώμης μπορεί να εγκρίνει νέα περιοριστικά μέτρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών ελέγχου της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ παράλληλα αξίζει να διαβάσετε για τις δύο πόλεις που έγινε απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, αν από τις 900 κλίνες των ΜΕΘ που έως τώρα έχουν καλυφθεί, ο αριθμός αγγίξει τις 2.300, τότε η κυβέρνηση Κόντε μπορεί να εξετάσει την επιβολή νέου γενικού lockdown.

Βρέθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην κατοικία του πάπα

Ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία στο Βατικανό με τον πάπα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η Αγία Έδρα.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται και είναι ασυμπτωματικός, εγκατάλειψε την κατοικία στη Σάντα Μάρτα και απομονώθηκε μαζί με άλλους με τους οποίους είχε άμεση επαφή, αναφέρει ανακοίνωση.

Και κάποιος άλλος ένοικος της ίδιας κατοικίας, η οποία διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό όταν η πανδημία έπληξε την Ιταλία τον Μάρτιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονά του λόγω ασθένειας όταν ήταν νέος στην γενέτειρά του την Αργεντινή, υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για τον κορωνοϊό.

Το Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, που περιβάλλεται από την Ρώμη, έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία και συνολικά έχουν καταγραφεί εκεί περίπου 24 κρούσματα.

Τρεις κάτοικοι του Βατικανού, που είχαν διαγνωστεί θετικοί, έχουν ιαθεί, προσθέτει η σημερινή ανακοίνωση. Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share