Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρύσης Αυγής: Παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ξεκινούν οι συλλήψεις για τα ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής

22 Οκτωβρίου 2020 13:33
Δίκη Χρύσης Αυγής: Παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο αστυνομικό τμήμα του Πικερμίου παραδόθηκε πριν από λίγο ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επίσης διαβάστε για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και όλο το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής που οδηγούνται στη φυλακή.

Συγκεκριμένα ο Ηλίας Κασιδιάρης μεταφέρεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ακολούθως θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές. Ο δεύτερος κατηγορούμενος που παραδόθηκε ήταν ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, ο οποίος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας.

Την ίδια ώρα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όσοι ήταν εντός της αίθουσας συνελήφθησαν. «Μέσα οι φασιστες, δολοφόνοι» «να σαπίσετε στη φυλακη γουρούνια, φασίστες» και «ο Παύλος ζει» φώναξαν από το ακροατήριο όταν μπήκαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και ο Ματθαιόπουλος.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Κασιδιάρης καταγγέλει παρέμβαση από συνεργάτη του Σαμαρά

Αίτημα να διαλευκάνει το δικαστήριο, μέσω των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνομιλίες δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα, υπέβαλε στο δικαστήριο ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Ακόμα και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας οφείλω να προσκομίσω ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Είναι ένα στοιχείο συγκλονιστικό που έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου», ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε:

«Στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά τη δολοφονία (σ.σ. του Παύλου Φύσσα) εμφανίζεται επανειλημμένως αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, στον Βαρτζόπουλο Δημήτριο της κυβέρνησης Σαμαρά».

Τι αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Όπως υποστήριξε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Βαρτζόπουλος φέρεται να βρισκόταν σε επικοινωνία με άτομο που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Γιώργο Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Προκύπτει ότι ο εξ' απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας.

Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επίσης διαβάστε και την επίθεση του Γιάννη Λαγού στην πρόεδρο κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου.

Ο κ. Κασιδιάρης αναφέροντας τα στοιχεία των δύο συνομιλούντων, ζήτησε να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση και ότι έχει αποδοκιμάσει τη δολοφονία Φύσσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας - «Αναστολή στους καταδικασθέντες»

Επιμένει η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Αφού αρχικά στο δικαστήριο αναγνώστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση πήρε το λόγο η εισαγγελέας .

Η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κόλλημα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής των κατηγορουμένων και επικαλέστηκε τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

«Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

«Τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντας μου αν πρότεινα την αναστολή παρά την υποτροπή» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας τόνισε ότι αρχικά έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκε νέο βούλευμα που έκρινε ότι ο κατηγορούμενος σχετικά είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους.

«Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά!» είπε.

Η εισαγγελέας έστρεψε τα βέλη της στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής αναφερόμενη στις δηλώσεις τους τα ΜΜΕ λέγοντας πως παραβιάζουν κάθε κώδικα δεοντολογίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share