Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΕΣΡ: Πάνω από 700.000 ευρώ πρόστιμο σε 25 κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου

Αναλυτικά τα πρόστιμα και σε ποια κανάλια θα "πέσουν"

22 Οκτωβρίου 2020 12:21
ΕΣΡ: Πάνω από 700.000 ευρώ πρόστιμο σε 25 κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ΕΣΡ επέβαλλε πρόστιμα που φτάνουν το ποσό των 730.000 ευρώ σε 25 περιφερειακά κανάλια, όπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος διαφήμιζε τις κηραλοιφές που προστατεύουν από τον κορωνοϊό. Δείτε επίσης πριν λίγες μέρες τις καταγγελίες που είχαν γίνει στον Alpha σχετικά με το "Bachelor".

Αναλυτικά τα πρόστιμα στα κανάλια

  • Από 30.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου.
  • Από 25.000 ευρώ οι Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV για «παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Σύμφωνα με το ΕΣΡ η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

  • Τέλος ποινή 15.000 ευρώ δόθηκε στο Σύρος TV 1 Κυκλάδων για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», καθώς αναμετέδωσε την επίμαχη εκπομπή μέσω της Web TV του Alert.

Τραγική εξέλιξη στον ΣΚΑΙ με το Big Brother!

Ηλεκτρονικά αναμένεται να στείλει το υπόμνημα με τις θέσεις του ο ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ, χωρίς να παραστεί , αύριο Τρίτη, ενώπιον της Αρχής στην ακρόαση για την αναφορά από το Ίντερνετ της φράσης περί «βιασμού» από παίκτη του "Big Brother” που αποβλήθηκε.

Στο υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνεται το γεγονός πως το ΕΣΡ δεν έχει δικαιοδοσία επί της διαδικτυακής τηλεόρασης, όπως η ίδια η... διαβάστε την συνέχεια στο Youweekly.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share