Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βρέθηκε κρούσμα στο 5ο γυμνάσιο Λαμίας - Θετική στον κορωνοϊό καθηγήτρια

Έκλεισε το σχολείο για απολύμανση

22 Οκτωβρίου 2020 09:56
Βρέθηκε κρούσμα στο 5ο γυμνάσιο Λαμίας - Θετική στον κορωνοϊό καθηγήτρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρωί της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου προκλήθηκε αναστάτωση στη Λαμία και συγκεκριμένα στο 5ο Γυμνάσιο, όταν ανακοινώθηκε ότι το σχολείο κλείνει για απολύμανση, καθώς καθηγήτρια που εργάζεται σε αυτό βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr που βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού στην Κόρινθο και συγκεκριμένα σε βιομηχανία.

Η γυναίκα βρισκόταν σε καραντίνα από τη Δευτέρα, ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και ανακοινώθηκε ως θετική αργά το βράδυ της Τετάρτης. Βάσει πρωτοκόλλου αναστέλλεται η λειτουργία (από 20/10) του Γ2 Τμήματος του 5ου Γυμνασίου στο οποίο είχε διδάξει 48 ώρες νωρίτερα, ενώ το σχολείο έκλεισε για προληπτική απολύμανση.

Θυμίζουμε ότι βάσει των ιχνηλατήσεων που έφεραν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχει ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας για 14 ημέρες των τμημάτων Β3 στο 6ο ΓΕΛ Λαμίας, η Β’ Τάξη στο 20ο Δημοτικό και το 1ο Τμήμα του 26ου Νηπιαγωγείου.

Έκτακτη σύσκεψη Μαξίμου: Τα νέα μέτρα που θα συζητηθούν - Πιθανή η χρήση μάσκας παντού και το μοντέλο Παρισιού

Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και ειδικά τα κρούσματα σε γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα να χρειάζεται να παρθούν έκτακτες κυβερνητικές αποφάσεις ώστε να περιοριστεί. Επίσης δείτε τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στον Άγιο Στέφανο και είχε αυτοκτονήσει.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ενημερώνεται για το επιδημιολογικό φορτίο και την προβολή των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και προχωρά στην επιβολή νέων διαβαθμισμένων και όχι καθολικών μέτρων, όπου απαιτείται.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες και στη συνέχεια με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους ειδικούς, από τους οποίους θα δεχτεί και τις σχετικές εισηγήσεις που θα τον οδηγήσουν στην λήψη πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες και είναι πιθανό να ανακοινωθούν δημόσια με τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού αργά το απόγευμα.

Αυτά είναι τα μέτρα που προκρίνονται

  • Καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έκανε προσπάθειες να αποφύγει την υποχρεωτικότητα αυτού του μέτρου και είχε αρκεστεί σε συστάσεις προς τους πολίτες, προκειμένου να φορούν τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Φαίνεται όμως ότι η κόπωση δεν είναι καλός σύμβουλος και παρατηρούνται συχνά φαινόμενα μη τήρησης των κανόνων. Γι’ αυτό και οδηγείται στην καθολική επιβολή του μέτρου.

  • Μοντέλο Παρισιού με νυχτερινό lockdown

Εξετάζεται η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από την ώρα που κλείνει η εστίαση σε κάθε περιοχή έως τις 06:00, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης του ιού, κυρίως από τους νέους και λόγω του ότι πολλά κέντρα διασκέδασης παραβιάζουν το ωράριο λειτουργίας και δεν κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

Για παράδειγμα, με τα υπάρχοντα μέτρα, στην Αττική, όπου η εστίαση κλείνει τα μεσάνυχτα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 00:00 έως τις 06:00. Σε περιοχές που βρίσκονται στο «κίτρινο» και η εστίαση κλείνει στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας για ισχύσει από εκείνη την ώρα, έως τις 06:00.

  • Διπλασιασμός προστίμου

Ένα ακόμη μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι ο διπλασιασμός του προστίμου για όσους δεν φορούν μάσκα, δηλαδή από τα 150 ευρώ η «καμπάνα» να πάει στα 300, καθώς και η αυστηροποίηση των ελέγχων από τις αρχές για την τήρηση όλων των μέτρων.

  • Στους δρόμους οι αστυνομικοί

Παράλληλα, η αστυνομία βάζει σε εφαρμογή από σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πολυπληθή παρουσία αστυνομικών σε όλες τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τις περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός. Οι αστυνομικοί, με ηχογραφημένα μηνύματα και ντουντούκες στα χέρια θα απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων. Το σχέδιο προβλέπει και την παραδειγματική επιβολή προστίμων (150 ευρώ), για την αποτροπή του συγχρωτισμού.

  • «Κοκκίνισε» και η Καστοριά

Η Καστοριά είναι η δεύτερη Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της χώρας γενικότερα που τίθεται από σήμερα σε καραντίνα. Τα μέτρα θα ισχύουν από τις 6 το πρωί και για δύο εβδομάδες σε ολόκληρο τον νομό, που τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

«Πορτοκαλί» συναγερμός για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα και Βοιωτία

  • Οι σημαντικότερες αλλαγές που τίθενται σε εφαρμογή σε Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Σέρρες και Λάρισα είναι οι ακόλουθες:
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.
  • Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας. Πιο συγκεκριμένα: Οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
  • Στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
  • Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
  • Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρο, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 30% στο επίπεδο 3.
  • Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 50% για το επίπεδο 3.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share