Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Κατέληξε 84χρονος στην Κοζάνη - Στους 535 οι νεκροί

Μεγαλώνει η "μαύρη λίστα"

21 Οκτωβρίου 2020 18:14
Κορωνοϊός: Κατέληξε 84χρονος στην Κοζάνη - Στους 535 οι νεκροί

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην χώρα μας. Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν ακόμα τέσσερις θάνατοι, ενώ σοκ προκαλεί η εκτίμηση για τα σημερινά κρούσματα.

Συγκεκριμένα, κατέληξε στο Μαμάτσειο Κοζάνης ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ενώ στην μονάδα Εντατική θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, κατέληξε ένας άντρας 52 ετών, ο οποίος έπασχε σύμφωνα με πληροφορίες από δυσλιπιδαιμία και ήταν καπνιστής.

Την «τελευταία του πνοή» άφησε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ένας ηλικιωμένος 84 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, κατέληξε στο Παπανικολάου και ένας 64χρονος Σομαλός, ο οποίος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σήμερα το πρωί από το Ιπποκράτειο και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από κορωνοϊό πλέον έχει φτάσει τους 535.

ΠΟΕΔΗΝ: Κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας"

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρει πως βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζόμενους, όπου νοσηλεύονται ογκολογικά περιστατικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μετά από τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων -τρεις ασθενείς και δύο εργαζόμενους- έκλεισε η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου. Μάλιστα οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ έχουν ήδη ξεκινήσει εκτεταμένες ιχνηλατήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και απολύμανση.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα.

«Η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρότι τα αρχικά που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο “Σωτηρία”» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Βόλος: Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βρέθηκαν 5 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

Από νωρίς το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, έχει σημάνει συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου, όταν έφτασαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πέντε άτομα, φοιτητές και εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού. Δείτε επίσης για τα τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε επιχείρηση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Αμέσως, υποβλήθηκαν σε τεστ COVID 19 για να διαπιστωθεί αν νοσούν. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο “Αχιλλοπούλειο” σε περιορισμό, μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr πρόκειται για φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share