Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εκτίμηση-σοκ! Πάνω από 800 τα σημερινά κρούσματα - Έρχονται έκτακτα μέτρα

Δραματικές εξελίξεις στην χώρα μας

21 Οκτωβρίου 2020 17:15
Κορωνοϊός: Εκτίμηση-σοκ! Πάνω από 800 τα σημερινά κρούσματα - Έρχονται έκτακτα μέτρα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τουλάχιστον 800 αναμένεται να είναι τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες.

Τα κρούσματα κορωνοϊού θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας, όπως γίνεται καθημερινά και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr εξετάζεται το ενδεχόμενο άμεσης λήψης μέτρων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκτακτη σύσκεψη που θα έχουν ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για έκτακτα μέτρα στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ethnos.gr, μόνο στις Σέρρες το 10% των ατόμων που υποβλήθηκαν σε rapid test κατά του κορωνοϊού βγήκε θετικό στον ιό. Τα κρούσματα κορωνοϊού αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα από αυτά της Τρίτης, 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι μπορεί να φτάσουν και τα 180, κάτι που έχει θέσει σε άμεσο συναγερμό τόσο τις υγειονομικές Αρχές όσο και την κυβέρνηση.

Σε «κόκκινο» συναγερμός είναι και η Καστοριά και η Κοζάνη (παραμένει στο επίπεδο 4), όπου έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Νίκο Χαρδαλιά ένα από τα βασικά μέτρα που θα επιβληθούν για να περιοριστεί ο κορωνοϊός θα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, σε αρκετές πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας που θα μπουν στο «επίπεδο 3».

Μόσιαλος: Πιθανή η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα

Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επιβεβαιώνοντας μέσω ανάρτησής του στο Facebook την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που αναμένεται εντός της ημέρας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα.

Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή.

Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα. Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή. Πολιτεία,...

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Wednesday, October 21, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share