Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας"

Σε καραντίνα εργαζόμενοι και ασθενείς

21 Οκτωβρίου 2020 15:56
ΠΟΕΔΗΝ: Κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρει πως βρέθηκαν κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζόμενους, όπου νοσηλεύονται ογκολογικά περιστατικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μετά από τον εντοπισμό πέντε κρουσμάτων -τρεις ασθενείς και δύο εργαζόμενους- έκλεισε η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου. Μάλιστα οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ έχουν ήδη ξεκινήσει εκτεταμένες ιχνηλατήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και απολύμανση.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα.

«Η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς, παρότι τα αρχικά που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο “Σωτηρία”» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Βόλος: Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βρέθηκαν 5 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

Από νωρίς το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, έχει σημάνει συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου, όταν έφτασαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πέντε άτομα, φοιτητές και εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού. Δείτε επίσης για τα τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε επιχείρηση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Αμέσως, υποβλήθηκαν σε τεστ COVID 19 για να διαπιστωθεί αν νοσούν. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο “Αχιλλοπούλειο” σε περιορισμό, μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr πρόκειται για φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας.

Δήλωση σοκ: "Δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων"

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αρχίζει να ξεφεύγει με τον κόσμο και την κυβέρνηση να ανησυχεί όλο και περισσότερο στο πως θα καταλήξει όλο αυτό.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής επιστημόνων, μιλώντας στον ANT1 ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει με τον κορωνοϊό.

"Αν δεν λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα και αφήσουμε τους αριθμούς να εξελιχθούν, αυτός ο αριθμός που τρόμαξε χθες όλη την Ελλάδα μπορεί σύντομα να αποτελεί μια ευχάριστη ανάμνηση. Και μπορεί να δούμε όχι μόνο να προστεθεί ένα ακόμη ψηφίο, αλλά να προστεθεί κι άλλο, αν δεν πάρουμε μέτρα. Οι αριθμοί ακολουθούν ανοδική πορεία, δεν απέχουμε πολύ από τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων" πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share