Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής - Κασιδιάρης: "Υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις" - Κατηγορίες ενάντια στο Σαμαρά

Αναλυτικά όσα είπε στη δίκη

21 Οκτωβρίου 2020 13:31
Δίκη Χρυσής Αυγής - Κασιδιάρης:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υπέβαλε αίτημα να διαλευκάνει το δικαστήριο, μέσω των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνομιλίες δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στην ίδια δίκη δεν αλλάζει την πρόταση της σχετικά με του κατηγορούμενους.

«Ακόμα και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας οφείλω να προσκομίσω ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Είναι ένα στοιχείο συγκλονιστικό που έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου», ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε εν ώρα της δίκης:

«Στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά τη δολοφονία (σ.σ. του Παύλου Φύσσα) εμφανίζεται επανειλημμένως αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, στον Βαρτζόπουλο Δημήτριο της κυβέρνησης Σαμαρά».

Όπως υποστήριξε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Βαρτζόπουλος φέρεται να βρισκόταν σε επικοινωνία με άτομο που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Γιώργο Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Προκύπτει ότι ο εξ' απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας. Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέροντας τα στοιχεία των δύο συνομιλούντων, ζήτησε να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα. Ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση και ότι έχει αποδοκιμάσει τη δολοφονία Φύσσα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share