Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: Τι είπε για την ανάκληση της απόφασης για το άνοιγμα των γηπέδων

Οι επίσημες δηλώσεις του

20 Οκτωβρίου 2020 21:13
Νίκος Χαρδαλιάς: Τι είπε για την ανάκληση της απόφασης για το άνοιγμα των γηπέδων
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το απόγευμα της Δευτέρας (19/10) έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση και η Super League συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια πολιτική επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Με βάση αυτή την απόφαση θα είχαν κόσμο, το 10% της χωρητικότητας των γηπέδων, οι αγώνες ΟλυμπιακόςΜαρσέιγ για το Champions League και ΠΑΟΚΟμόνοια για το Europa League, ενώ πιλοτικά θα επιτρεπόταν ένα αντίστοιχο ποσοστό φιλάθλων και σε δυο αγώνες της Super League το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την αρχική εισήγηση των επιστημόνων για μερικό άνοιγμα των γηπέδων, με παρέμβασή του ανακάλεσε την απόφαση, όπως πρώτο είχε μεταδώσει το Newsbomb.gr ότι θα συμβεί. Το απόγευμα της Δευτέρας (20/10), κατά την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών για τη διαχείριση της Covid19 στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε σε αυτή την ανάκληση της απόφασης για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις.

λουκέτο γήπεδα

«Στο σημείο αυτό να αναφερθώ στο ζήτημα που προέκυψε σήμερα σχετικά με την παρουσία φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League. Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο consensus ως το πως μπορεί αυτό να επιτευχθεί με απόλυτο σεβασμό προς τα μέτρα και τους κανόνες προστασίας που είναι απαραίτητο να τηρούμε για τη δημόσια υγεία, αλλά και με πρωτόκολλα και κανόνες που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο, δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε έκπτωση στα θέματα δημόσιας υγείας και τα οποία επιμελώς είχε εκπονήσει ομάδα εργασίας της Super League και είχαν ενδελεχώς συζητηθεί στις αλλεπάλληλες κοινές τεχνικές μας συσκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης», είπε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:

«Μια σοβαρή πρόταση, με πιλοτική αρχικά εφαρμογή αλλά και σοβαρές ασφαλιστικές δικλείδες που έτυχε και της αποδοχής των έμπειρων επιδημιολόγων μας. Τα δεδομένα όμως των τελευταίων ροών, η ροή των αποτελεσμάτων από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα, οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Την ώρα που καταγράφεται σταθερά αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα, που η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, προφανώς και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα, όσο αξιόπιστα και αποτελεσματικά και αν φαίνονταν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό θα έδινε σίγουρα, το λάθος μήνυμα στην κοινωνία μια και είναι ώρα απόλυτης επαγρύπνησης, απόλυτου συναγερμού».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share