Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Καταγγελία: Εργάτης ξυλοκοπήθηκε επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

20 Οκτωβρίου 2020 09:52
Καταγγελία: Εργάτης ξυλοκοπήθηκε επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» μέσω ανακοίνωση της καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό ενός εργάτη στο Βαρθολομιό επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Επίσης δείτε ένα τραγικό γεγονός που έγινε πριν λίγες μέρες με έναν εργάτη όπου έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, ο Μπιλάλ Οντίν ζήτησε από τον εργοδότη του να του καταβάλει μισθούς ύψους 5.000 ευρώ, κάτι όμως που εξόργισε τον γιο του, ο οποίος μαζί με συνεργούς, τον μετέφερε σε ένα χωράφι χωρίς την θέλησή του, όπου τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένας εργάτης ξυλοκοπήθηκε επειδή ζήτησε να πληρωθεί για τις εργασίες που είχε κάνει

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεθόδους Ν. Μανωλάδας απάντησε αφεντικό σε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα λεφτά του στο Βαρθολομιό.

Ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Οντίν την Κυριακή 18/10 το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας ζήτησε από το αφεντικό του που του χρωστούσε 5000 ευρώ να τον πληρώσει. Ο γυιός του αφεντικού προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό, συνεχίζοντας την γνωστή παράδοση των ρατσιστών αφεντικών της Ν.Μανωλάδας, όταν έβαψαν τα φραουλοχώραφα με το αίμα των εργατών γης που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα. Τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημα τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί.

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι , στο πρόσωπο και το σώμα.

Οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Ν.Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί αλλά καλά κρατούν εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα που οργάνωσε την μεγάλη κινητοποίηση στη Ν. Μανωλάδα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη, να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την ‘αμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων.

Είναι ώρα να μπει τέλος στην ομηρία χιλιάδων μεταναστών εργατών γης και να νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι».

Δείτε την εικόνα του άτυχου εργάτη:

Ένας εργάτης ξυλοκοπήθηκε επειδή ζήτησε να πληρωθεί για τις εργασίες που είχε κάνει

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share