Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ανοίγει εγκαταστάσεις η Microsoft στην Αττική - Δείτε σε ποιο μέρος

Που θα βρίσκεται το εργοστάσιο της εταιρείας

20 Οκτωβρίου 2020 08:32
Ανοίγει εγκαταστάσεις η Microsoft στην Αττική - Δείτε σε ποιο μέρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Λαύριο είναι η πόλη που, όπως φαίνεται, θα φιλοξενήσει το πρώτο Data Center της Microsoft στη χώρα μας, μια επένδυση που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει δηλώσει ότι δεν βλέπει αυτή την κίνηση μόνο ως ένα τεχνολογικό και οικονομικό άλμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ICTplus.gr, το Data Center πρόκειται να εγκατασταθεί στην έκταση του παλαιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Λαναρά, έχει έκταση άνω των 100 στρεμμάτων και βρίσκεται κοντά σε οικόπεδα αντίστοιχης έκτασης τα οποία ενδέχεται να αξιοποιηθούν επίσης από τη Microsoft για την ανέγερση “υποστηρικτικών” μονάδων όπως αποθηκών και κατοικιών εργαζομένων.

Το Λαύριο θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το πρώτο Data Center της Microsoft

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη έκταση αλλά και περιοχή γενικότερα επιλέχθηκε για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων το ότι έχει καλές συνθήκες απαγωγής της θερμότητας που δημιουργείται από την λειτουργία των υποδομών μεγάλης υπολογιστικής ισχύος, άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης, αλλά και σύνδεση με οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα. Στα “συν” είναι επίσης το γεγονός ότι το Λαύριο βρίσκεται κοντά στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” αλλά και στην Αθήνα.

Στην έκταση αυτή, πρόκειται να κατασκευαστούν κτίρια υψηλών απαιτήσεων, τα οποία θα αντικαταστήσουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», που δεν πληρούν πλέον καμία προϋπόθεση σύγχρονης κατασκευής. Εντός διετίας από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, θα ακολουθήσει η εγκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών και υπολογιστικών συστημάτων, ώστε το Data Center να λειτουργήσει βάσει χρονοδιαγράμματος.

Το πρώτο εργοστάσιο της Microsoft φαίνεται να είναι στο Λαύριο

Οι παλαιές κτιριακές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» θα κατεδαφιστούν, καθώς δεν πληρούν πλέον καμία προϋπόθεση σύγχρονης κατασκευής. Στη θέση των σημερινών ερειπίων ελληνικές και διεθνείς εξειδικευμένες κατασκευαστικές εταιρείες θα αναγείρουν σε χρόνο ρεκόρ κτιριακές υποδομές «βαρέων» απαιτήσεων. Εντός διετίας από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, ακολουθεί η εγκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών και υπολογιστικών συστημάτων, ώστε η «συστοιχία» των DataCentersνα λειτουργήσει εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση φαίνεται να δρομολογεί νέα έργα για την περιοχή, προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά η περιοχή, σε βάθος δεκαετίας. Μεταξύ αυτών των έργων είναι η επέκταση του Προαστιακού και της Αττικής Οδού από το Αεροδρόμιο μέχρι το Λαύριο, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του λιμένος Λαυρίου, η ανάπλαση πολιτιστικών, αρχαιολογικών και τεχνολογικών πάρκων και τέλος η ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: Startupper.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share