Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πέντε νεκροί σε λίγες ώρες - 517 τα θύματα

Μεγαλώνει η τραγική λίστα

19 Οκτωβρίου 2020 16:08
Κορωνοϊός: Πέντε νεκροί σε λίγες ώρες - 517 τα θύματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 517.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μία 85χρονη κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί αλλά κατέληξε τη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο» του Βόλου. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η ηλικιωμένη είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας 91χρονος άντρας κατέληξε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ενώ ένας 83χρονος με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κατέληξε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Παράλληλα, νωρίτερα καταγράφηκαν ακόμη δύο θάνατοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Πρόκειται για έναν 87χρονο που νοσηλευόταν στο «Ασκληπιείο Βούλας» και έναν 79χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Στέλιου Πέτσα για Αττική και Θεσσαλονίκη - «Θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία»

Κορωνοϊός: «Χείμαρρος» και ξεκάθαρος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας ότι «θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία στην Αττική και Θεσσαλονίκη». Με τον Σωτήρη Τσιόρδα ήδη να έχει κρούσει καμπανάκι για την Θεσσαλονίκη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για lockdown!

Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «Στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τα 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2% ενώ στο Βέλγιο είναι 10%, είπε αναφερόμενος στον κορωνοϊό και είπε ότι η εικόνα σε γειτονιές της Αττικής, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης είναι στο πορτοκαλί.

Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες.

Και οι επαγγελματίες, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την κοινωνική φροντίδα μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό, οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα. Είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης.

Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share