Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Lockdown στην Ουαλία για 17 μέρες

«Βόμβα»

19 Οκτωβρίου 2020 15:25
Κορωνοϊός: Lockdown στην Ουαλία για 17 μέρες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε κατάσταση lockdown αναμένεται να εισέλθει η Ουαλία για 17 ημέρες, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Το lockdown αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 23 Οκτωβρίου, μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, με τις παμπ και εστιατόρια να κλείνουν εντελώς. Με τον Σωτήρη Τσιόρδα ήδη να έχει κρούσει καμπανάκι για την Θεσσαλονίκη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για lockdown!

Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους περιορίζοντας τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και να αποφύγουν αυστηρά τις συναντήσεις με τρίτους εκτός του σπιτιού τους, το αλκοόλ δεν θα μπορεί να πωληθεί μετά τις 10 και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις (π.χ. γυμναστήρια) όπως και οι εγκαταστάσεις αναψυχής θα παραμείνουν επίσης κλειστές.

Τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια θα παραμείνουν επίσης κλειστά γι’ αυτό το διάστημα και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με τον πρώτο υπουργό της Ουαλίας, Mark Drakeford, η ευημερία των παιδιών αποτελεί «προτεραιότητα» και έτσι οι παιδικοί σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν ξανά με το πέρας των 2 εβδομάδων.

Στα σχολεία θα επιστρέψουν και οι μαθητές της αντίστοιχης πρώτης και δευτέρας Γυμνασίου, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως επ ‘ αόριστον. Την περασμένη εβδομάδα, τα κρούσματα στην Ουαλία άγγιξαν τα 4.127.

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: 14 φοιτητές - αθλητές βρέθηκαν θετικοί μετά από πάρτι στο ΑΠΘ

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται όλο και χειρότερη διότι αρκετά άτομα δεν είναι πιο προσεκτικοί με αυτή την κατάσταση. Στη Θεσσαλονίκη οι Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά από πάρτι - εστία μετάδοσης κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στο ΑΠΘ στο οποίο παρευρέθηκαν εκατοντάδες άτομα.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ του σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή (18/10) ανέφερε πως σε καμία περίπτωση οι συμμετέχοντες στο πάρτι δεν ήταν 1.500 ωστόσο στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του OPEN φαίνεται πως υπήρχαν εκατοντάδες άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μέχρι αυτήν την ώρα έχουν διαγνωστεί 14 φοιτητές θετικοί στον ιό με την ανησυχία να είναι ιδιαίτερα έντονη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share