Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νέα πρόκληση Άγκυρας: Εάν χρειαστεί, στέλνουμε γεωτρύπανο απέναντι από το Καστελόριζο

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φατίχ Ντονμέζ

19 Οκτωβρίου 2020 15:27
Νέα πρόκληση Άγκυρας: Εάν χρειαστεί, στέλνουμε γεωτρύπανο απέναντι από το Καστελόριζο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την τελευταία προκλητική δήλωση του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, οι τουρκικές απειλές είναι πλέον αλλεπάλληλες απέναντι στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει πρόσφατα άλλη μία προκλητική δήλωση από την Τουρκία και συγκεκριμένα από τον υπουργό Μεταφορών και ότι επεκτείνει τις περιοχές έρευνας και διάσωσης.

Την ώρα που το ερευνητικό Oruc Reis συνεχίζει να κινείται στα όρια της παράνομης τουρκικής Navtex, ο Φατίχ Ντονμέζ, απειλεί να στείλει το γεωτρύπανό της στο Καστελόριζο.

Σημειώνεται ότι η Κας είναι κωμόπολη της επαρχίας της Αττάλειας, στην νότιο Τουρκία. Απέχει 190 χιλιόμετρα οδικώς από την Αττάλεια και είναι απέναντι και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το Καστελόριζο. «Αν βρούμε κάτι θα στείλουμε γεωτρύπανο απέναντι από Κας», διαμήνυσε ο Ντονμέζ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet o Ντονμέζ δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο. Πρώτα βγάζουμε την ακτινογραφία της περιοχής και μετά κάνουμε γεωτρήσεις. Κάνουμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που βλέπουμε ροή αερίου. Έχουμε σεισμικές έρευνες σε δική μας περιοχή απέναντι από την Κας. Μετά την εξέταση των δεδομένων και αν βρούμε πιθανότητες τότε θα στείλουμε το πλωτο γεωτρύπανο μας να κάνουμε γεωτρήσεις».

Νέο "show" Ερντογάν - Αυστηρή μόνο στα λόγια η ΕΕ

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς μετά τη Σύνοδο Κορυφής επανήλθε με νέο "show" που δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, εξέδωσε τρεις Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά και δοκιμές εκτόξευσης των S-400. Η Άγκυρα, δείχνοντας ότι επιμένει στην ισχύ των όπλων ανακοίνωσε τις τρεις νέες Navtex για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (22-23 Οκτωβρίου) και στο Αιγαίο (19-20 Οκτωβρίου και 19-21 Οκτωβρίου).

Η πρώτη άσκηση θα γίνει κοντά στην Αττάλεια και οι άλλες δύο ανάμεσα στην Ίμβρο και την Χερσόνησο της Καλλίπολης. Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μακριά από την περιοχή όπου βρίσκεται το Oruc Reis και αφορούν κυρίως παράκτιες περιοχές.

Σημειώνεται ότι η μια εξ’ αυτών δεσμεύει συγκεκριμένη περιοχή δυτικά της Σαμοθράκης και νότια του Έβρου, όπου το Σάββατο πραγματοποιεί επίσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τις ασκήσεις αυτές όμως, αν συνυπολογίσει κανείς και τα πολεμικά που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, ο Ερντογάν στέλνει και πάλι μεγάλο μέρος του τουρκικού στόλου στην περιοχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share