Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Στέλιου Πέτσα για Αττική και Θεσσαλονίκη - «Θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία»

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος

19 Οκτωβρίου 2020 12:55
Κορωνοϊός: «Βόμβα» Στέλιου Πέτσα για Αττική και Θεσσαλονίκη - «Θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: «Χείμαρρος» και ξεκάθαρος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας ότι «θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία στην Αττική και Θεσσαλονίκη». Με τον Σωτήρη Τσιόρδα ήδη να έχει κρούσει καμπανάκι για την Θεσσαλονίκη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για lockdown!

Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «Στην Ελλάδα ξεπεράσαμε τα 20.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2% ενώ στο Βέλγιο είναι 10%, είπε αναφερόμενος στον κορωνοϊό και είπε ότι η εικόνα σε γειτονιές της Αττικής, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης είναι στο πορτοκαλί.

Ήδη, η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί. Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες.

Και οι επαγγελματίες, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την κοινωνική φροντίδα μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό, οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα. Είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης.

Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: 14 φοιτητές - αθλητές βρέθηκαν θετικοί μετά από πάρτι στο ΑΠΘ

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται όλο και χειρότερη διότι αρκετά άτομα δεν είναι πιο προσεκτικοί με αυτή την κατάσταση. Στη Θεσσαλονίκη οι Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά από πάρτι - εστία μετάδοσης κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στο ΑΠΘ στο οποίο παρευρέθηκαν εκατοντάδες άτομα.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ του σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή (18/10) ανέφερε πως σε καμία περίπτωση οι συμμετέχοντες στο πάρτι δεν ήταν 1.500 ωστόσο στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του OPEN φαίνεται πως υπήρχαν εκατοντάδες άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μέχρι αυτήν την ώρα έχουν διαγνωστεί 14 φοιτητές θετικοί στον ιό με την ανησυχία να είναι ιδιαίτερα έντονη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share