Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Καμπανάκι" από Παγώνη: Θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές

Όσα αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς

19 Οκτωβρίου 2020 10:16
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πεποίθησή της ότι θα «κοκκινίσουν» και άλλες περιοχές της Ελλάδας, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς Ματίνα Παγώνη, ενώ παράλληλα έκανε έκκληση να «σταματήσουν τα παιχνίδια» και να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αρχικά η κυρία Παγώνη τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται».
Πρόσθεσε δε, πως «δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας».

Μάλιστα, εμφανίστηκε πεπεισμένη πως και άλλες περιοχές της χώρας θα έχουν την ίδια τύχη με την Κοζάνη και πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και εισέλθουμε στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Παράλληλα, εκτίμησε πως δεν θα γίνει νέο lockdown αλλά τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, ενώ παράλληλα στην Ελασσόνα βρέθηκε πλήθος κρουσμάτων σε ομάδες βόλεϊ, μπάσκετ αλλά και στα σχολεία.

«Ένα απλό μέτρο, που τέλος πάντων πρέπει να βγούνε και να το πούνε να τελειώσει η ιστορία, είναι μάσκα μέσα και έξω» είπε η κ. Παγώνη, και συμπλήρωσε: «Δεν ισχύει επισήμως. Εμμέσως το λένε».

Ερωτηθείσα για το κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζάνης προς τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα, η κ. Παγώνη είπε πως πρόκειται για ένα παράδειγμα προς αποφυγή.

Συνέστησε δε, σε όσους θέλουν να κοινωνήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα πλαστικό κουταλάκι από το σπίτι τους.

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: 14 φοιτητές - αθλητές βρέθηκαν θετικοί μετά από πάρτι στο ΑΠΘ

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται όλο και χειρότερη διότι αρκετά άτομα δεν είναι πιο προσεκτικοί με αυτή την κατάσταση. Στη Θεσσαλονίκη οι Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά από πάρτι - εστία μετάδοσης κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στο ΑΠΘ στο οποίο παρευρέθηκαν εκατοντάδες άτομα.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ του σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή (18/10) ανέφερε πως σε καμία περίπτωση οι συμμετέχοντες στο πάρτι δεν ήταν 1.500 ωστόσο στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του OPEN φαίνεται πως υπήρχαν εκατοντάδες άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μέχρι αυτήν την ώρα έχουν διαγνωστεί 14 φοιτητές θετικοί στον ιό με την ανησυχία να είναι ιδιαίτερα έντονη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share