Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: 14 φοιτητές - αθλητές βρέθηκαν θετικοί μετά από πάρτι στο ΑΠΘ

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου

19 Οκτωβρίου 2020 09:26
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: 14 φοιτητές - αθλητές βρέθηκαν θετικοί μετά από πάρτι στο ΑΠΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται όλο και χειρότερη διότι αρκετά άτομα δεν είναι πιο προσεκτικοί με αυτή την κατάσταση. Στη Θεσσαλονίκη οι Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά από πάρτι - εστία μετάδοσης κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι και στην Ελασσόνα υπήρξε πλήθος κρουσμάτων κορωνοϊού σε ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ αλλά και σε σχολεία.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στο ΑΠΘ στο οποίο παρευρέθηκαν εκατοντάδες άτομα.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ του σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή (18/10) ανέφερε πως σε καμία περίπτωση οι συμμετέχοντες στο πάρτι δεν ήταν 1.500 ωστόσο στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του OPEN φαίνεται πως υπήρχαν εκατοντάδες άτομα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μέχρι αυτήν την ώρα έχουν διαγνωστεί 14 φοιτητές θετικοί στον ιό με την ανησυχία να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το lockdown 14 περιοχές της χώρας - Ποιες είναι (Video)

Με το κορωνοϊό να συνεχίζει να μαστίζει και την Ελλάδα, ένα βήμα πριν φτάσουν στο επίπεδο 4 και τεθούν σε lockdown βρίσκονται 14 περιοχές της χώρας.

Τα επιδημιολογικά φορτία στους συγκεκριμένους νομούς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμμένα με τους ειδικούς να τονίζουν πως τα μέτρα αυτοπροστασίας και υγιεινής πρέπει να τηρούνται από όλους με μεγάλη προσοχή.

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να φανεί εάν και άλλοι νομοί μετά την Κοζάνη μπουν σε lockdown.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για το πιθανό lockdown σε 14 περιοχές της Ελλάδας:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share