Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στο καλλιτεχνικό στερέωμα: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός (photo)

Θλίψη...

18 Οκτωβρίου 2020 17:59
Θρήνος στο καλλιτεχνικό στερέωμα: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε η ηθοποιός Ντορίν Μοντάλβο (Doreen Montalvo), που έγινε γνωστή στο Μπρόντγουεϊ με τη συμμετοχή της στη θεατρική επιτυχία «Mrs. Doubtfire». Ακόμη ένα σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό θρυλικής ηθοποιού.

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μερικές εβδομάδες μετά από ένα σοβαρό εγκεφαλικό. Η Ντορίν Μοντάλβο πρωταγωνιστούσε στο θεατρικό ανέβασμα της κινηματογραφικής επιτυχίας στην οποία είχε διαπρέψει ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, στον ρόλο της κυρίας Ντάουτφαϊερ.

Τον θάνατo της Ντορίν Μοντάλβο επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ της στο Instagram γράφοντας: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στον σύζυγό της Mike Mann και στην οικογένειά της αυτές τις ώρες. Πονάει η καρδιά μας».

Η κινηματογραφική «Κυρία Ντάουτφαϊερ» (Mrs. Doubtfire) προβλήθηκε στις αμερικανικές αίθουσες το 1993.

Η ταινία περιγράφει τη ζωή ενός διαζευγμένου πατέρα τριών παιδιών και την προσπάθεια του να βρίσκεται σε επαφή με εκείνα, μεταμφιεσμένος σε νταντά/οικιακή βοηθό.

Το σενάριο ήταν βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ανν Φάιν «Alias Madame Doubtfire».

Θρήνος στο χώρο της 7ης Τέχνης: Πέθανε 58χρονος ηθοποιός (photo-video)

Ο ηθοποιός Ουίλφορντ Μπρίμλεϊ, γνωστός από τους ρόλους του στις βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες "Κουκούν" και "Η Φίρμα", πέθανε σε ηλικία 85 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Ακόμη μία απώλεια στο χώρο της τέχνης μετά τον χαμό γνωστού Έλληνα ηθοποιού.

Γεννημένος στην Γιούτα ο Μπρίμλεϊ εισήλθε στον χώρο του κινηματογράφου ντουμπλάροντας αρχικά τους πρωταγωνιστές σε σκηνές με ιππασία και στη συνέχεια, όταν ήταν πλέον 40άρης και 50άρης ανέλαβε μεγαλύτερους ρόλους που τον έκαναν γνωστό στο κοινό υποδυόμενος κάποιες φορές τον απότομο, αλλά συμπαθή ηλικιωμένο μυστακοφόρο.

Στην επιστημονικής φαντασίας ταινία του Ρον Χάουαρντ του 1985 "Κοκούν" ο Μπρίμλεϊ υποδύθηκε έναν 70άρη, ο οποίος μαζί με άλλους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας της Φλόριντα, ανακαλύπτει μια εξωγήινη πηγή ενέργειας που τους αναζωογονεί.

Ένας άλλος αξιομνημόνευτος ρόλος ήταν στο πλευρό του Τομ Κρουζ στο δικαστικό θρίλερ του 1993 "Η Φίρμα", όπου ο Μπρίμλεϊ υποδύθηκε έναν μοχθηρό αξιωματούχο ασφαλείας για μια νομική εταιρεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share