Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλή

Δύο κρούσματα του φονικού ιού εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους στη Βουλή

18 Οκτωβρίου 2020 16:01
Κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απολύμανση σε περιφερειακό κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες της Βουλής διενεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα λόγω εντοπισμού δυο κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η επίσημη ενημέρωση

Το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός για SARS nCOV2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτήριο εκτός Μεγάρου) που βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

- Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο-υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου).

- Από το ιστορικό τους πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

- Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην ΒτΕ και ήταν αρνητικοί.

- Επιπροσθέτως διενεργήθηκε την Κυριακή 18/10 σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορωνοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Την Κυριακή 18/10 διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα. Παρόλα αυτά ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα μας.

Άλλοι τρεις νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα μας - Στους 507 ο απολογισμός

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στην χώρα μας. Τους 507 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό ιό στην Ελλάδα με τρεις ασθενείς να καταλήγουν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Επίσης διαβάστε στο Athensmagazine.gr τι θα γίνει σε περίπτωση ενός δεύτερου Lockdown στην χώρα.

Πρόκειται για:

  • μια 86χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν από τις 20 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
  • μια 66χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας»
  • Μια 84χρονη με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share