Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άλλοι τρεις νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα μας - Στους 507 ο απολογισμός

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων

18 Οκτωβρίου 2020 11:41
Άλλοι τρεις νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα μας - Στους 507 ο απολογισμός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορωνοϊό στην χώρα μας. Τους 507 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό ιό στην Ελλάδα με τρεις ασθενείς να καταλήγουν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Επίσης διαβάστε στο Athensmagazine.gr τι θα γίνει σε περίπτωση ενός δεύτερου Lockdown στην χώρα.

Πρόκειται για:

  • μια 86χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν από τις 20 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
  • μια 66χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας»
  • Μια 84χρονη με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Κορωνοϊός: 482 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Συνολικά 482 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 482 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24932, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3475 (13.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10037 (40.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 500 θανάτους συνολικά στη χώρα. 188 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεγάλη ανησυχία για το γηροκομείο στη Γλυφάδα: 10 τα κρούσματα κορωνοϊού

Δέκα θετικά κρούσματα κορωνοϊού, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Γλυφάδα, όπου έχει σημάνει συναγερμός από χθες το βράδυ.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά. Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι.

Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής ενώ η έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.

Συναγερμός στην Φθιώτιδα: Κρούσμα κορωνοϊού σε εργοστάσιο

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Φθιώτιδας, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα, εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε εργοστάσιο και έχουν κινηθεί οι ενδεδειγμένες διαδικασίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ενώ, επτά συνάνθρωποι μας άφησαν την τελευταία τους πνοή τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό σε 497.

Σύμφωνα με το lamiareport υπάρχουν επτά νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα. Ο ένας από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με τον ιό, είναι εργαζόμενος σε εργοστάσιο της περιοχής, που ευτυχώς δεν έχει έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους εργαζόμενους και ήδη η διεύθυνση του εργοστασίου παίρνει μέτρα και ξεκινά η ιχνηλάτηση των επαφών.

Σήμερα, αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ 70 περίπου εργαζόμενοι, ενώ για προληπτικούς λόγους θα σφραγιστεί το τμήμα που εργαζόταν ο ασθενής και θα γίνει απολύμανση.

Επίσης βρέθηκε θετικός ένας ακόμη επαγγελματίας αυτοκινητιστής, καθώς και πέντε ακόμη κρούσματα ατόμων που παρουσίασαν συμπτώματα ή έκαναν τεστ γιατί είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Έτσι λοιπόν τα 16 πρόσφατα ενεργά κρούσματα της Φθιώτιδας έφτασαν τα 23 συνολικά, με περισσότερα από 200 άτομα να είναι σε καραντίνα. Πρόκειται για τις οικογένειες και τις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share