Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Είδηση σεισμός για τον Σκλαβενίτη: Οι εργαζόμενοι...

Σοκ

17 Οκτωβρίου 2020 20:18
Είδηση σεισμός για τον Σκλαβενίτη: Οι εργαζόμενοι...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας τους το κοινωνικό τους έργο. Το ίδιο λοιπόν συνέβη και στα Φάρσαλα με τους εργαζομένους να ευχαριστούν θερμά την εταιρεία “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ”, η οποία παρείχε σε όλους τους υπαλλήλους του καταστήματος των Φαρσάλων βοήθεια με ικανοποιητικό χρηματικό ποσό ενίσχυσης, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή των Φαρσάλων, τονίζοντας ότι η εταιρεία στέκεται πάντα αρωγός σε αυτούς και τις οικογένειες τους.

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Τέλος εποχής για τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης; Η μεγάλη απόφαση!

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών στην Ελλάδα που είναι ανοιχτή από το 1986. Τα jumbo έχουν κάνει σαφή την πρόθεση τους να μένουν ανοιχτά τις Κυριακές, σε αντίθεση με τον Σκλαβενίτη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να μην βάλει ένα "τέλος εποχής" και να παραμένουν κλειστά τα καταστήματά του τις Κυριακές.

Jumbo ανοιχτά τις Κυριακές: Ένα «παραθυράκι» του νόμου

Η λειτουργία του καταστήματος τις Κυριακές οφείλετε σε ένα «παραθυράκι» του νόμου για τα καταστήματά της εταιρίας σε Πρέβεζα και Κατερίνη. Σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Η διοίκηση της Jumbo εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας “εξετάζει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και σε άλλες περιοχές”

Όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας, “ήδη επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές” επιπλέον. Σύμφωνα με τη διοίκηση “υπάρχει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον”

Τέλος εποχής για τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης;

Η στάση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας

Από την μεριά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, τονίζει πως. “Η πάγια θέση της Συνομοσπονδίας είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές. Εκτός από τις περιοχές που ορίζει ο νόμος. Θα εξεταστεί η επίδοση των προτάσεων της Συνομοσπονδίας στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης”.

Jumbo ανοιχτά τις Κυριακές: Η στάση των Super Market

Όπως σημειώνουν πηγές από την Σκλαβενίτης, η “εταιρεία δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο ανοίγματος των καταστημάτων της τις Κυριακές”, καθώς “είναι έξω από την κουλτούρα της εταιρείας“. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μασούτης, με πηγές της εταιρείας να σημειώνουν ότι “δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό το μοτίβο”. Παράλληλα, στέλεχος της αλυσίδας My Market ανέφερε πως “εκτός από τις 8 Κυριακές, που είναι θεσμοθετημένη η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, η εταιρεία δεν εξετάζει να λειτουργήσει κάποια άλλη Κυριακή.”

Jumbo ανοιχτά τις Κυριακές: Η στάση άλλων εταιριών πώλησης παιχνιδιών
Πηγές από την Public σημειώνουν ότι “δεν έχει συζητηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές” και προσθέτουν πως “το νομικό πλαίσιο υπάρχει, ωστόσο δεν προβλέπεται να γίνει χρήση του”. Τα Attica Stores σχολίασαν πως “το νομικό πλαίσιο για άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές υπάρχει”, ωστόσο “η εταιρεία στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί από την έως τώρα πολιτική της”.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share