Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Χαστούκι» στα Lidl: Ποια είναι τα ρωσικά σούπερ μάρκετ «Mere» που έρχονται στην Ελλάδα - Τιμές-σοκ!

Ο μεγάλος ανταγωνιστής τους

17 Οκτωβρίου 2020 19:11
«Χαστούκι» στα Lidl: Ποια είναι τα ρωσικά σούπερ μάρκετ «Mere» που έρχονται στην Ελλάδα - Τιμές-σοκ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Χαστούκι» αναμένεται στα Lidl καθώς είναι αρκετά πιθανό ένας μεγάλος ανταγωνιστής τους τα ρωσικά σούπερ μάρκετ «Mere» να έρθουν και στην Ελλάδα με τιμές-σοκ. Ενώ, χαμός έγινε σε κατάστημα Lidl, με τους πελάτες να περιμένουν ώρες μέχρι να ανοίξουν.

Οι περιοχές με οικονομική κρίση είναι το… φόρτε της MERE, η οποία προβάλλει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τις χαμηλές τιμές της. Όπως υποστηρίζει, για τα συμβατικά προϊόντα οι τιμές είναι 20% χαμηλότερες, ενώ για τα πανεθνικά brands έως και 50%.

Πως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο; Μέσω της άμεσης συνεργασίας με τους παραγωγούς και της αυστηρής πολιτικής διαχείρισης κόστους, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία. Σε μια καινοτομία της προμηθευτικής διαδικασίας, η MERE συνάπτει συμφωνίες που προϋποθέτουν ότι οι προμηθευτές υποχρεούνται να πάρουν πίσω το 100% των μη πωληθέντων προϊόντων και να παραδίδουν οι ίδιοι ή τρίτοι τα προϊόντα σε κάθε κατάστημα με δικά τους έξοδα.

Η ρωσική αλυσίδα δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής σε 10 χώρες και αυτό που ξέρουμε για την Ελλάδα είναι ότι έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την ενοικίαση ακινήτων σε όλες τις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 25.000, αλλά και για την εξεύρεση προσωπικού.

Απομένει να φανεί αν η αγορά στο ελληνικό λιανεμπόριο χωράει και άλλο ξένο brand πέραν του Lidl που διατηρεί την πρωτοκαθεδρία έχοντας αποδείξει ότι διαθέτει πιστό κοινό, άκρως ικανοποιημένο από την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων του.

Σάλος με τα Lidl: Πελάτης αγόρασε κρέας και είδε μέσα... - Τραγικό περιστατικό

Σε καταγγελία προχώρησε, πριν από αρκετό καιρό, ένας πελάτης από την Ορεστιάδα, καθώς όπως υποστήριξε, αγόρασε συσκευασία κιμά από σούπερ μάρκετ Lidl, στην οποία υπήρχαν αλλοιώσεις.

Όπως ανέφερε, μόλις άνοιξε τη συσκευασία και κατάλαβε, ότι το προϊόν δεν είναι αυτό που περίμενε απευθύνθηκε στο κατάστημα, όπου του πρότειναν να τον αντικαταστήσουν, με τον ίδιο να αρνείται.

Aπευθύνθηκε στην αστυνομία, στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Ορεστιάδας, ενώ έφτασε μέχρι και τον εισαγγελέα για να καταγγείλει το γεγονός.

Το thraki Νεα, είχε επικοινωνήσει με τη Lidl Ελλάς, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι:

"Όσον άφορα στο θέμα καταγγελίας πελάτη για αλλοιωμένο προϊόν της εταιρείας μας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο πελάτης απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και είναι οι πλέον αρμόδιες για τη διερεύνηση του συμβάντος". Μιας και αναφερθήκαμε στη γνωστή αλυσίδα, δείτε εδώ τι συνέβη με ένα άλλο προϊόν.

Δείτε το αλλοιωμένο προϊόν της Lidl:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share