Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Ελεύθερη χωρίς περιορισμούς η Ρένα Δούρου

Αυτή ήταν η απόφαση του ανακριτή

17 Οκτωβρίου 2020 00:10
Τραγωδία στο Μάτι: Ελεύθερη χωρίς περιορισμούς η Ρένα Δούρου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ελεύθερη χωρίς περιορισμούς τέθηκε η Ρένα Δούρου, μετά τη «μαραθώνια» απολογία της στον ανακριτή για τις αιτίες της τραγωδίας στο Μάτι, καθώς την ημέρα, όπου χάθηκαν 102 ψυχές, εκείνη ήταν Περιφερειάρχης Αττικής.

Η Ρένα Δούρου έδωσε εξηγήσεις για περίπου 12 ώρες ενώπιον του ανακριτή για τους χειρισμούς της τη βραδιά της τραγωδίας αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις της Περιφέρειας Αττικής που έχει εντοπίσει η έρευνα της Δικαιοσύνης, ενώ αυτή ήταν η απόφαση για τον Ηλία Ψινάκη.

Ήδη, για την υπόθεση έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ενώ στον δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

«Θα πνιγόμουν με τις φίλες μου, σώθηκα από θαύμα» - Σπαράζει καρδιές αγαπημένη ηθοποιός για την τραγωδία στο Μάτι

Σπαράζει καρδιές αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός, η οποία μίλησε για την τραγωδία στο Μάτι, τονίζοντας πως σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα και επισημαίνοντας πως ήταν ένα βήμα από το να πνιγεί με τις φίλες της.

Η Χρυσούλα Διαβάτη, γνωστή ως «Φλώρα Μπαρμπαρίτσα» από τους «Δύο Ξένους» ή «Φώτω Μπαρτζώκα» από τους «Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη», μίλησε στην εφημερίδα «On time» για τις στιγμές εκείνες.

«Κάθε μέρα πήγαινα στο Κόκκινο Λιμανάκι, ήμουν εκεί χειμώνα καλοκαίρι. Ήταν η αγαπημένη μου παραλία, πηγαίναμε με τις φίλες μου και κολυμπούσαμε. Την προηγούμενη μέρα, πριν γίνει το κακό, αποφασίσαμε να πάμε στην Πάρο για κάτι δουλειές. Ήμασταν εκεί κάθε μέρα την ίδια ώρα που ξέσπασε η φωτιά», ανέφερε η ηθοποίος.

Και πρόσθεσε: «Θα πνιγόμουν μαζί με τις φίλες μου. Όπως καταλαβαίνεις, στην ηλικία μου θα ήταν αδύνατον να μπορούσα να μείνω τουλάχιστον δυο ώρες στο νερό. Σώθηκα κυριολεκτικά από θαύμα. Χάθηκαν άδικα τόσοι άνθρωποι, η Χρύσα Σπηλιώτη, μια τόσο αξιόλογη γυναίκα. Δεν θέλω να βλέπω και να ακούω κανέναν πια, γέρασα και καλά έκανα, έτσι είναι η φυσιολογική πορεία του ανθρώπου», είπε η Χρυσούλα Διαβάτη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share