Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες αποκαλύψεις από τον πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν

Όλα όσα είπε στον αέρα

16 Οκτωβρίου 2020 21:45
Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες αποκαλύψεις από τον πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέες αποκαλύψεις έρχονται από την πλευρά του Χουσεΐν Λουκμάν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, με τον ίδιο να αναφέρει πως η εγκληματική οργάνωση έστελνε τους δολοφόνους, που σκότωσαν και το γιο του.

Ο Χουσείν Λουκμάν, μιλώντας στο Open TV, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «εγώ ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, άκουσα τις ποινές από ένα βίντεο στις ειδήσεις. Η Χρυσή Αυγή τιμωρήθηκε δύο φορές στο δικαστήριο».

«Αυτοί έστελναν τους δολοφόνους, όλο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, μέχρι και τα ηγετικά στελέχη. Άμεσα όλοι αυτοί να πάνε στη φυλακή. Όσοι έχυσαν αίμα να πάνε φυλακή. Εάν δεν πάνε φυλακή δεν μπορούμε να έχουμε ειρήνη», προσθέτει ο Χουσεϊν Λουκμάν, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης αντιδρά έντονα για την ποινή του.

Το χρονικό της επίθεσης στον Σαχζάτ Λουκμάν

Ήταν ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013, περίπου στις 3 η ώρα τη νύχτα, όταν ο 27χρονος Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε από επτά μαχαιριές στα Πετράλωνα πηγαίνοντας με το ποδήλατό του στην λαϊκή, όπου εργαζόταν.

Το τάγμα εφόδου που αποτελούνταν από δύο άτομα πάνω σε μηχανάκι τον εντόπισε στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα και του επιτέθηκε με πτυσσόμενο μαχαίρι «πεταλούδα». Η δολοφονία έγινε αντιληπτή από τους περίοικους, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία. Έχοντας το αίσθημα της ασυλίας, οι δύο χρυσαυγίτες συνελήφθησαν στο Σύνταγμα έχοντας ακόμα πάνω τους το ματωμένο μαχαίρι.

Επειτα από έρευνα στα σπίτια τους οι Αρχές βρήκαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, άλλες τρεις «πεταλούδες», ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σφεντόνες και αεροβόλο, καθώς και μεταλλικά σφαιρίδια, αλλά και προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στο σπίτι του ενός.

Ένα χρόνο μετά οι δύο δράστες, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κι από κοινού, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share