Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Πλατεία Βικτωρίας: Άλλοι 19 θετικοί στον κορωνοϊό

Τα οκτώ κρούσματα αφορούν Έλληνες και τα έντεκα αλλοδαπούς.

16 Οκτωβρίου 2020 15:39
Πλατεία Βικτωρίας: Άλλοι 19 θετικοί στον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλοι 516 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην πλατεία Βικτώρια εκ των οποίων βρέθηκαν 19 θετικά δείγματα. Πιο συγκεκριμένα, τα οκτώ αφορούν Έλληνες και τα έντεκα αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 28 έτη. Χθες έγιναν συνολικά 496 τεστ από τα οποία τα 21 βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Το πρωί της Παρασκευής και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα συνεχίστηκαν τα τεστ του ΕΟΔΥ στην πλατεία Βικτωρίας. Από τις 10 η ώρα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μετά από παραίνεση του υπουργείου Υγείας βρέθηκαν στην πλατεία για να πραγματοποιήσουν και σήμερα εκατοντάδες τεστ.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr για τον 30χρονο που μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Αγρίνιου στην Πάτρα με κορωνοϊό.

Τεστ κορωνοϊού - Πλατεία Βικτωρίας

Κορωνοϊός: O νέος χάρτης με τα επιδημιολογικά φορτία στην Ελλάδα

Τον νέο επικαιροποιημένο χάρτη με το επιδημιλογικό φορτίου του κορωνοϊού ανά περιοχή έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασιας.

Ο Χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 - Επιτήρησης, Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου) και εντάσσει τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr για το lockdown που έγινε στην Κοζάνη μετά τον εντοπισμό 200 κρουσμάτων μέσα 14 ημέρες αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

Να τονίσουμε ότι η Κοζάνη αποτελεί τη μοναδική μέχρι στιγμής Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και προβλέπονται, μεταξύ άλλων:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους
  • αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους
  • απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι 27 ανήκουν στο επίπεδο 1, (σε ετοιμότητα), οι 25 βρίσκονται στο επίπεδο 2, (σε κατάσταση επιτήρησης), 21 στο επίπεδο 3, (σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης), και μία στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).

Χάρτης κρουσμάτων

Μέχρι στιγμής, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά.

Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4: Κοζάνη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share