Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σύνοδος Κορυφής: Αποχώρησε η Φινλανδή πρωθυπουργός

Άλλη μία αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

16 Οκτωβρίου 2020 13:36
Σύνοδος Κορυφής: Αποχώρησε η Φινλανδή πρωθυπουργός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν αποχώρησε πριν από λίγο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η ίδια ενημερώθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, συγκεκριμένα βουλευτή της χώρας της. Υπενθυμίζεται ότι και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποχώρησε και εκείνη από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ίδιο λόγο.

«Η πρωθυπουργός εγκατέλειψε σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λέβεν να εκπροσωπήσει την Φινλανδία κατά την τελική συνεδρίαση», ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο της Φινλανδίας. Ο Πολωνός πρωθυπουργός βρίσκεται σε απομόνωση στην Βαρσοβία, ενώ οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων φορούν μάσκες κατά την διάρκεια των εργασιών της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής: Πήραν κινητά και τάμπλετ από τους ηγέτες των κρατών

Θρίλερ επικρατεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκεί να θέτει υπ’ όψιν και την τουρκική προκλητικότητα, ενώ ο Σαρλ Μισέλ πήρε τα κινητά και τα τάμπλετ από τους ηγέτες των κρατών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Politico, οι ηγέτες παρέδωσαν τις συσκευές τους, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε ντουλάπια στον πέμπτο όροφο του κτιρίου Europa, ώστε να γίνουν εμπιστευτικές συζητήσεις μακριά από τα «αδιάκριτα αυτιά» της βρετανικής υπηρεσίας πληροφορίων, MI6.

Το κλειδί για κάθε ντουλάπι παραδόθηκε προσωπικά σε κάθε αρχηγό. «Μπορούν να φύγουν από την αίθουσα, αν θέλουν να κάνουν επείγουσα τηλεφωνική κλήση», σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Αλλά δεν μπορούν να φέρουν ένα κινητό τηλέφωνο στην αίθουσα, όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit».

Ο Μισέλ «ζήτησε να υπάρξουν εγγυήσεις εμπιστευτικότητας σε ένα ευαίσθητο ζήτημα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, βρίσκεται ακόμη στην αίθουσα για τη συζήτηση των ηγετών γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω κρούσματος κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο περιβάλλον της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share