Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Γαλλία: Από αύριο απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ πόλεις

Λεπτομέρειες για τα μέτρα έδωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

16 Οκτωβρίου 2020 13:17
Γαλλία: Από αύριο απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και άλλες οκτώ πόλεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είπε χθες, Πέμπτη, ότι τα έκτακτα μέτρα και οι αποφάσεις για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 06:00 κάθε μέρα) στην πρωτεύουσα, τη Λιόν, τη Μασσαλία, την Τουλούζη, την Γκρενόμπλ, τη Λιλ, το Μονπελιέ, τη Ρουέν και το Σεντ Ετιέν ελήφθησαν μετά την «αιφνίδια και θεαματική επιτάχυνση» της εξάπλωσης του φονικού κορωνοϊού στη Γαλλία. Επίσης δείτε και το "ντου" που έγινε στο σπίτι του υπουργού Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, με σκοπό να γίνει έρευνα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Ζαν Καστέξ τόνισε ότι το τελευταίο δεκαήμερο τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν από 107 σε 190 ανά 100.000 κατοίκους, με «ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα» σε ορισμένες μεγαλουπόλεις.

Και έδωσε λεπτομέρειες για τα μέτρα που αποκάλυψε την προηγουμένη ο Εμανουέλ Μακρόν, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τα περιοριστικά μέτρα ενισχύθηκαν και στην υπόλοιπη Γαλλία, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης των πάρτι και των γάμων σε δημόσιους χώρους και θα διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες -διάστημα που μπορεί να επιμηκυνθεί στις έξι, αν το εγκρίνει την ερχόμενη εβδομάδα η Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα σε ορισμένες περιοχές της θα τεθεί σε lockdown

Αστυνομική επίβλεψη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Γαλλία – Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες

Όπως υπογράμμισε ο Ζαν Καστέξ, η αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία θέτει υπό έντονη πίεση τις ΜΕΘ των νοσοκομείων και ότι γι’ αυτό χρειάζεται μια «γρήγορη και ισχυρή αντίδραση» για την ανακούφιση των νοσοκομείων, που δεν μπορούν πλέον να αναβάλλουν χειρουργεία, όπως έκαναν στη διάρκεια του lockdown. «Η μόνη πραγματικά εφικτή στρατηγική ως εκ τούτου είναι να βάλουμε φρένο στην πανδημία με προληπτικά μέτρα και μειώνοντας τις επαφές και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», δήλωσε.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που τίθεται σε ισχύ δεν αποβλέπει μόνον στον περιορισμό των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους, αλλά και σε ιδιωτικούς, όπου πλέον το όριο τίθεται στα έξι άτομα. Όσοι Γάλλοι θα βγαίνουν από τα σπίτια τους στη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα πρέπει -όπως και στην περίοδο του lockdown- να έχουν μαζί τους ένα έντυπο, όπου θα αναφέρεται ρητά ο λόγος που τους ανάγκασε να βγουν έξω.

Στο Παρίσι και σε άλλες οκτώ περιοχές της Γαλλίας θα τεθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμαμέν, αποκάλυψε ότι 12.000 αστυνομικοί θα επιβλέπουν την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Παρίσι και τις άλλες οκτώ μεγαλουπόλεις και επανέλαβε ότι στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα 135 ευρώ -που μπορεί να φθάνουν και τα 7.500 ευρώ και θα συνοδεύονται από εξάμηνη φυλάκιση για όσους παραβιάσουν τρεις φορές τους κανόνες!

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, κάλεσε τους Παριζιάνους να τηρήσουν τα μέτρα και «να παραμείνουν ενωμένοι». «Ενόψει της αύξησης της κυκλοφορίας της Covid-19 στη Γαλλία και το Παρίσι, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να εφαρμόσουμε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστω κι αν είναι σκληρά. Πρόκειται για μια νέα δοκιμασία και θα την αντιμετωπίσουμε μαζί δείχνοντας αλληλεγγύη στους υγειονομικούς», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share