Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Πάτρα: Καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό - Κλείνουν σχολεία

Πρόκειται για δύο σχολικά συγκροτήματα

16 Οκτωβρίου 2020 10:25
Συναγερμός στην Πάτρα: Καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό - Κλείνουν σχολεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε σχολεία της Πάτρας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό αναστέλλεται μέχρι τις 28 Οκτωβρίου η λειτουργία τριών τμημάτων στο 2ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας καθώς καθηγητής διαγνώστηκε θετικός. Επίσης θετικός διαπιστώθηκε πως είναι και καθηγητή του 12ου Γυμνασίου με αποτέλεσμα να «κλείσουν» τέσσερα τμήματα και του εν λόγω σχολείου. Επίσης δείτε και τον τετράχρονο στην Πάτρα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό όπου και μεταφέρθηκε απευθείας στο "Αγία Σοφία".

Σύμφωνα με πληροφορίες με όσα μεταδίδει το tempo24 πρόκειται για ζευγάρι καθηγητών που υπηρετούσε στα δύο σχολικά συγκροτήματα. Οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β2 και Β3 θα πρέπει να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό από το 2ο Λύκειο. Στο σχολικό κτίριο έγινε απολύμανση των χώρων.

Η ενημέρωση - ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Λυκείου στο γονείς των μαθητών

"Αναστολή δια ζώσης διδασκαλίας για τα τμήματα Β1, Β2 και Β3.

Αγαπητοί κηδεμόνες των μαθητών μας

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εμφάνιση σήμερα 15-10-2020, επιβεβαιωμένου κρούσματος covid19 σε εκπαιδευτικό του Σχολείου μας, έγιναν οι εξής προβλεπόμενες ενέργειες:

  • Ενημερώθηκαν όπως προβλέπεται ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Ν. Αχαΐας, και η Πολιτική Προστασία.
  • Κλήθηκε η υπεύθυνη υπηρεσία του Δήμου Πατρέων και έγινε απολύμανση των χώρων του κτιρίου".

Ανακοίνωση προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Όπως είπε μιλώντας στο tempo24 ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Ζέρβας και στις δύο περιπτώσεις κρουσμάτων τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, ενημερώθηκαν άμεσα οι γονείς και προχώρησε η πλήρης απολύμανση των χώρων των σχολείων .

Με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναστέλλεται η δια ζώσης διδασκαλία για τα τμήματα Β1, Β2 και Β3. Οι μαθητές των τριών τμημάτων αυτών θα πρέπει να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό (καραντίνα) μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου και να επανέλθουν στο Σχολείο στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη. Τα τμήματα Β1, Β2 και Β3 μπαίνουν από αύριο σε τηλεκπαίδευση, θα συνδέονται δηλαδή με τον αντίστοιχο καθηγητή, μέσω της εφαρμογής Webex, σύμφωνα με το ωράριο και το πρόγραμμα του Σχολείου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share