Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πότε και που θα «χτυπήσουν» τα ακραία φαινόμενα

Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές

15 Οκτωβρίου 2020 11:50
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πότε και που θα «χτυπήσουν» τα ακραία φαινόμενα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Πέμπτη (15-10-2020) στη βορειοδυτική και αύριο το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Επίσης, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού αναμένεται ψυχρή εισβολή, η πρώτη για τη φετινή χειμερινή περίοδο και θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία Κυριακή και κυρίως Δευτέρα, Τρίτη.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από τη νύχτα της Πέμπτης (15-10-2020), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (16-10-2020) από τα βόρεια.

2. Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (17-10-2020) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

«Μονοψήφιες θερμοκρασίες και αρκετό κρύο...» - Πως θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video)

Μονοψήφιες θερμοκρασίες και αρκετό κρύο θα έχουμε στα βόρεια τμήματα της Ελλάδας σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και με αρκετή ψύχρα ξεκινά η μέρα ενώ στην συνέχεια θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

«Κόλαση ο καιρός τις επόμενες μέρες γιατί θα έχουμε…» - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί

«Κόλαση» θα είναι ο καιρός για τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος προειδοποιεί στο Mega, ότι πέραν των βροχών σε αρκετά σημεία, θα έχουμε και αφρικανική σκόνη, με τον Τάσο Αρνιακό να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην Αττική.

Ειδικότερα ο καιρός αύριο (15/10) θα είναι άστατος κατά διαστήματα κυρίως σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας (νησιά Ιονίου, δυτική ηπειρωτική Ελλάδα, από τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι και την Ήπειρο) αλλά και τη δυτική Μακεδονία όπου θα έχουμε τοπικές βροχές.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου αναμένεται ηλιοφάνεια.

Στην Αττική, αναμένεται καλός καιρός με ήλιο και με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 – 25 βαθμούς.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες αραιες νεφώσεις και θερμοκρασία στους 13-24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share