Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια στο Σύνταγμα - Έπεσαν μολότοφ και χημικά

Ένταση στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

15 Οκτωβρίου 2020 11:37
Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Επεισόδια στο Σύνταγμα - Έπεσαν μολότοφ και χημικά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας καθώς επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης.

Αρχικά προκάλεσαν φθορές στην στάση του τραμ, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους απωθήσουν με κρότου λάμψης αντίθετα προς την Βασιλίσσης Αμαλίας προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Έγινε ήδη μια προσαγωγή. Οι νεαροί έχουν χαθεί στα στενά της Πλάκας και στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Νωρίτερα, πορεία από την πλατεία Μαβίλη προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της αστυνομίας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς, όμως, να πραγματοποιούνται στάσεις.

Δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα για τη δημόσια υγεία

Παραλύει σήμερα Πέμπτη το κέντρο της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:00 π.μ. Την ίδια ώρα, μάλιστα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

ΑΔΕΔΥ, τα αιτήματα είναι τα εξής:

«- Θωράκιση της δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ. Οι διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ είναι: Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια. Επαρκή χρηματοδότηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ένταξη στα ΒΑΕ. Μονιμοποίηση των εκτάκτων. Αύξηση στους μισθούς.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί

«Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας, αναφέρει η ΟΛΜΕ, η οποία επίσης συμμετέχει στην απεργία.

Κανονικά θα κινηθούν τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και Μετρό

Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καθώς και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οπότε κανονικά θα κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την αναστολή της στάση εργασίας που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ. Κανονικά θα γίνουν και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share