Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

"Δε μου φτάνουν τα ισόβια" - Ξέσπασε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Τι είπαν οι γονείς του

15 Οκτωβρίου 2020 00:36

Ισόβια κάθειρξη και 14 έτη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά που αναμένεται να πάρει τον δρόμο της φυλακής. Ωστόσο, παρά την εσχάτη των ποινών, η οικογένεια του αδικοχαμένου Παύλου δε μπορεί να βρει δικαίωση.

«Δε μου φτάνουν τα ισόβια», δήλωσε ο πατέρας του Παύλου, Παναγιώτης Φύσσας που μαζί με τη Μάγδα Φύσσα περίμεναν καρτερικά να ακούσουν τις τελικές ποινές και τόσο για τον Ρουπακιά όσο και για τον αρχηγό και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Οργισμένος ήμουνα και είμαι. Και στην φυλακή να τον δω, πάλι οργισμένος θα είμαι γιατί δε μου φτάνει αυτή η ποινή, τα ισόβια θα ήθελα κάτι παραπάνω», είπε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε η δικηγόρος τους, αναμένουν να ολοκληρωθεί και η διαδικασία των αναστολών για να πουν εάν δικαιώθηκαν.

«Θεωρούμε ότι το δικαστήριο έδειξε μεγαλύτερη επιείκεια στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και για την πράξη της ένταξης και για την πράξη της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα», δήλωσε χαρακτηριστικά η συνήγορος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

«Σε κάθε περίπτωση, για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε συνολικά επί της αποφάσεως και το εάν θεωρούμε ότι είμαστε δικαιωμένοι, θα πρέπει να περιμένουμε και το στάδιο αναστολής εκτέλεσης των ποινών», πρόσθεσε.

Ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του δολοφονημένου γιου τους, αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία, εκτιμούν πως είναι οι ποινές για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share