Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Ραφήνα: Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο σχολεία

Το ένα σε Δημοτικό και το άλλο σε Λύκειο

14 Οκτωβρίου 2020 20:40
Συναγερμός στη Ραφήνα: Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο σχολεία

Κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν στο 1ο Γενικό Λύκειο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στη Ραφήνα. Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ νωρίτερα ανακοίνωσε τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου.

Όπως αναφέρει το irafina.gr, στο το 2ο Δημοτικό Σχολείο στη Ραφήνα, θετικοί βρέθηκαν δύο μαθητές διαφορετικών τμημάτων. Τα δύο αυτά παιδιά είναι αδελφάκια ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια τμήματα και μέχρι πότε θα αναστείλουν τη λειτουργία τους

Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, επιβεβαίωσε τα περιστατικά και ανέφερε πως ήδη γίνονται απολυμάνσεις και στα δύο σχολικά συγκροτήματα και πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Συναγερμός στην Κρήτη: Κρούσμα κορωνοϊού στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Απολύμανση του χώρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και μαζικά τεστ στους εργαζόμενους αναμένεται να υποβληθούν μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο του Οργανισμού, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται στους 468.

Σύμφωνα με το cretapost o 56χρονος νοσηλεύεται στην κλινική covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου και μεταφέρθηκε αρχικά με ύποπτα συμπτώματα.

Αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση του ΟΛΗ και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του οργανισμού Γιάννη Βαρδαβά θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Οι συνάδελφοι του που ήρθαν σε επαφή μαζί του θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών ενώ σε τεστ θα υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Κορωνοϊός: Ξανά σε καραντίνα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Σε καραντίνα μπαίνει ξανά το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στην Χίο, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη δομή, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο κλιμάκιο, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων. Διαβάστε στο Athensmagazine.gr για τη νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι ασθενείς παράγουν αντισώματα επτά μήνες μετά την λοίμωξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share