Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απεργία ΜΜΜ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας σε τραμ και μετρό

Ποιες οι ώρες που αναστέλλεται

14 Οκτωβρίου 2020 14:17
Απεργία ΜΜΜ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας σε τραμ και μετρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη. Ενώ την προηγούμενη μέρα είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει 24ωρη στάση εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας, από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα, στις γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ με αποφάσεις που έλαβαν πριν λίγο τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων τους.

Συναγερμός στην Αττική: Κρούσμα κορωνοϊού σε οδηγό του Μετρό

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μετρό καθώς οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός έκανε τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, όταν τον ενημέρωσαν οι γονείς του πως είναι θετικοί στον ιό, ενώ σήμερα ανέβασε πυρετό και η σύζυγός του.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και τέθηκαν σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο μετρό. Ήδη όσοι συνάδελφοι του οδηγού ήρθαν σε επαφή μαζί του θα κάνουν τεστ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, να είναι προ των πυλών στην Αττική.

«Σαρδέλες»! Το αδιαχώρητο στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα - Αυτά είναι τα μέτρα της Κυβέρνησης; Αυξήθηκαν τα δρομολόγια; (Video)

«Σαρδέλες»! Θαυμάστε τα μέτρα της Κυβέρνησης με την αύξηση των δρομολογίων στο Μετρό του Συντάγματος να είναι «φανερή»! Με τον Νίκο Σύψα να αποκαλύπτει την επιστροφή του 13033 μαζί με το lockdown!

Το αδιαχώρητο επικράτησε το πρωί στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπως φαίνεται από βίντεο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Στα πλάνα αποτυπώνονται δεκάδες άτομα στην αποβάθρα να αναμένουν τον συρμό του Μετρό. Οι πλειονότητα αυτών φορά μάσκα, όπως φαίνεται, ωστόσο ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.

Οι ειδικοί έχουν εκφράσει πολλάκις τις ανησυχίες του σχετικά με τις εικόνες στα ΜΜΜ, με τελευταία - τέτοια – δήλωση να έρχεται από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε τα ΜΜΜ, εστίες υπερμετάδοσης, τονίζοντας την ανάγκη χρήσης μάσκας, καθώς προφυλάσσει σε μεγάλο ποσοστό.

Επεσήμανε, όμως, πως απαραίτητη θα ήταν και η συχνή χρήση αντισηπτικών καθώς οι επιβάτες ακουμπούν στα ίδια σημεία.

«Πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια», κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share