Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: 13 χρόνια κάθειρξης στον Νίκο Μιχαλολιάκο

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των ποινών

14 Οκτωβρίου 2020 13:18
Δίκη Χρυσής Αυγής: 13 χρόνια κάθειρξης στον Νίκο Μιχαλολιάκο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής όπου και αυτή την ώρα ανακοινώνονται οι ποινές στην εγκληματική οργάνωση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να του δίνονται 13 χρόνια κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Δείτε όμως και την απόφαση για την ποινή του Ρουπακιά και των συνεργών του σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όμως στην απόφαση αναφέρονται και 13 χρόνια κάθειρξης για τον ίδιο λόγο τον οποίο έλαβαν και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών, ενώ οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Ελένη Ζαρούλια, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Δημήτρης Κουκούτσης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών.

Οι υπόλοιπες ποινές

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Νίκος Μίχος και Μιχαήλ Αρβανίτης που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια κάθειρξη.

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 6 για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 8 απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε 6 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.

"Όσοι μάχονται έντιμα για την Ελλάδα φυλακίζονται..." - Προκλητικές δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη

Ενώ ακόμα η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε να κάνει τις δικές του δηλώσεις μέσω Twitter.

Άκρως εριστικές και προκλητικές χαρακτηρίστηκαν οι δηλώσεις του άλλοτε "πρωτοπαλίκαρου" του Νίκου Μιχαλολιάκου καθώς απ' ότι φαίνεται αρνείται με το δικό του τρόπο την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως η δράση της Χρυσής Αυγής αφορά την υπεράσπιση της πατρίδας.

Δείτε την ανάρτησή του:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια για το Γιώργο Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας (Video)

Πρόταση για ισόβια στον Ρουπακιά έκανε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους.

Παράλληλα πρότεινε ποινή 13 ετών κάθειρξης για το Διευθυντήριο της οργάνωσης και επτά χρόνια για όσους έχουν μόνο ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Τέλος, πρότεινε πέντε χρόνια για τους τέσσερις βουλευτές που έχουν ελαφρυντικό. Ενώ, χθες το αίτημα του Γιάννη Λαγού απορρίφθηκε, σχετικά με την εξαίρεση της έδρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share