Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην χώρας μας - Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό

Ο 59χρονος είχε μεταφερθεί νεκρός στο νοσοκομείο «Αττικόν» στις 5 Οκτωβρίου και βρέθηκε θετικός στον ιό

14 Οκτωβρίου 2020 11:13
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην χώρας μας -  Και τρίτος νεκρός από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η θλιβερή λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας, με δύο ηλικιωμένους, οι οποίοι κατέληξαν την Τετάρτη και έναν 59χρονο.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 79χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και μια 89χρονη στο «Αλεξάνδρα». Ο μεν άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο η 89χρονη όχι.

Ακόμα, ένας 59χρονος που διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αττικόν» στις 5 Οκτωβρίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης στο Athensmgazine.gr ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια που χρησιμοποιούμε την μάσκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη 13/10

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 408 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.060, εκ των οποίων το 55.7% αφορά άνδρες.

Τα 3.367 (14,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.364 (40,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.

Οι 25 (28,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μέσα από ανάρτηση του στο Twitter δήλωσε ότι βρίσκεται σε καραντίνα αφού ένα μέλος της οικογένειας του βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του

«Μέλος του στενού οικογενειακού μου περιβάλλοντος διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Υποβλήθηκα αμέσως σε τεστ και είναι αρνητικό. Μπαίνω προληπτικά σε καραντίνα και θα ασκώ τα καθήκοντά μου εξ αποστάσεως» έγραψε στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνοντας για την κατάστασή του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share