Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δήλωση σοκ: Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς - Αλλαγή χρονιάς χωρίς συνωστισμό

Όλα όσα δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

14 Οκτωβρίου 2020 08:36
Δήλωση σοκ: Ξεχάστε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς - Αλλαγή χρονιάς χωρίς συνωστισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε η πρόεδρος της ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά Ματίνα Παγώνη όπου και επισήμανε για τη διασπορά του κορωνοϊού ενώ συγκεκριμένα τόνισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας». Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, είχε κάνει δήλωση ότι κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

«Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα» διαβεβαίωσε.

Η Ματίνα Παγώνη δήλωσε ότι τα 1.000 με 2.000 κρούσματα ημερησίως είναι απίθανο σενάριο. «Εάν όντως ισχύσουν (τόσα κρούσματα,) τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα» προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.

«Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο, και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι» σημείωσε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε ότι «αν δε φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν, κάνοντας λόγο για πολύ ελαφρά κάμψη κρουσμάτων στην Αττική που δεν επαρκεί. Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη είπε. «Τα χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά οι μη COVID εξυπηρετούνται κανονικότατα» διευκρίνισε.

«Ξεκινάνε (το χειμώνα) οι γρίπες και οι άλλες ιώσεις» υπενθύμισε. «Τα συμπτώματα γρίπης - COVID είναι ιδία περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως». «Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουμε, το άλλο αργεί» διευκρίνισε η κ. Παγώνη.

722 rapid τεστ κορωνοϊού έγιναν στην Νίκαια - Τα 14 βγήκαν θετικά

Συνολικά 722 rapid τεστ για κορωνοϊό, διενεργήθηκαν χθες από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε πολίτες, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκαν 14 θετικά και αφορούν σε Έλληνες (10 άνδρες, 4 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr για τον αστυνομικό που βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό κατά τη διάρκεια που συμμετείχε στα μέτρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share