Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε απεργία και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την Πέμπτη

Παράλληλα ανακοίνωσαν και στάση εργασίας Κυριακή και Δευτέρα

14 Οκτωβρίου 2020 07:59
Σε απεργία και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την Πέμπτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15/10 αποφάσισε να συμμετέχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε η Ένωση, θα προχωρήσει και σε δύο 5ωρες στάσεις εργασίας, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου από τις 13:30 ως τις 18:30 και την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου από τις 07:30 έως τις 12:30.

Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα αιτήματά τους που αφορούν το σχέδιο νόμου «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας». Διαβάστε στο Athensmagazine.gr και για την απεργία των γιατρών.

Στο οποίο τονίζουν πως «θίγονται θεσμικού χαρακτήρα δικαιώματα των μελών μας και ειδικότερα οι προτεινόμενες διατάξεις που αφορούν σε θεσμικά και μισθολογικά ζητήματα (κατάρτιση Σχεδίου Επιδόσεων και σύνδεσή του με το επίδομα και την αποζημίωση Eurocontrol, ασφάλεια πτυχίου, κ.λπ.) καθώς και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας κατά τον μήνα Σεπτέμβριο».

24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 15/10 - Χειρόφρενο σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΚΤΕΛ

Ακινητοποιημένα θα είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς κατά την απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας διεκδικώντας:

Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.

  • Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.
  • Να γίνονται, με μέριμνα της εταιρείας, τεστ για τον COVID-19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Τέλος, δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι στο «κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας» και ότι αγωνίζονται για φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η επίσημη ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη στις 6 του Οκτώβρη 2020, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 15 του Οκτώβρη 2020, με αιτήματα:

1. Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

2. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

3. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

4. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

5. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

6. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

7. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

8. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

9. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

10. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:00πμ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share