Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απεργία σε γιατρούς και νοσηλευτές την Πέμπτη 15/10

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία

13 Οκτωβρίου 2020 23:38
Απεργία σε γιατρούς και νοσηλευτές την Πέμπτη 15/10

Απεργιακή κινητοποίηση έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου γιατροί και νοσηλευτές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διεκδικώντας, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ. Ενώ. την ίδια μέρα, χειρόφρενο τραβούν και τα ΜΜΜ.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού, να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».


Σημειώνει επίσης ότι προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για την στελέχωση νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό.

ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ ζητούν μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα test στο υγειονομικό προσωπικό.

Απεργία της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 15/10 - Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Με απεργία της ΟΛΜΕ, την προσεχή Πέμπτη, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για τα σχολεία ανάμεσα στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το υπουργείο Παιδείας.

Τη στιγμή που, σύμφωνα με τον χάρτη για τα κλειστά σχολεία, περί τις 150 μονάδες και τμήματα έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι: «Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία. Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Επίσης διαβάστε ακόμη στο Athensmagazine.gr για τον τραγικό απολογισμό των νεκρών μέχρι τώρα από τον φονικό ιό.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλίει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Σχολεία: Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Η ΟΛΜΕ -που θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την Πέμπτη, στις 10:00 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος- ζητά να ληφθούν μια σειρά από ενισχυτικά μέτρα για τα σχολεία. Στην ανακοίνωσή της παραθέτει τα εξής:

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο, έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!

Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share