Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Θετικός στον κορωνοϊό αστυνομικός που συμμετείχε στα μέτρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε καραντίνα όλη η διμοιρία

13 Οκτωβρίου 2020 21:24
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Θετικός στον κορωνοϊό αστυνομικός που συμμετείχε στα μέτρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε καραντίνα έχουν τεθεί οι αστυνομικοί της Διμοιρίας της Αστυνομίας Φθιώτιδας, που πήραν μέρος στα έκτακτα μέτρα για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, ενώ "στο κόκκινο" βρίσκονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Κοζάνη.

Σύμφωνα με το Lamiareport, αστυνομικός που πήρε μέρος στην επιχείρηση επέστρεψε το Σαββατοκύριακο και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Το τεστ που έκανε έδειξε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και αμέσως σήμανε συναγερμός στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ειδοποιήθηκαν και έχουν μπει σε καραντίνα περίπου 30 άτομα, καθώς συμπεριλήφθηκαν και οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στα μέτρα στη Δομή της Ριτσώνας και ήταν μαζί στο λεωφορείο.

Θα πραγματοποιηθεί ιχνηλάτηση και θα ληφθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα τεστ ανάλογα και με τα συμπτώματα που θα παρουσιάσουν τις επόμενες ώρες.

Κορωνοϊός: "Στα ύψη" και πάλι τα νούμερα - Πάνω από 400 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα ανακοινώνουμε 408 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23060, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. Ωστόσο, τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και σε υγειονομικούς υπαλλήλους, δείτε εδώ πόσοι λείπουν με αναρρωτική άδεια.

3367 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9364 (40.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός - Δήλωση σοκ: Δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα πόσα είναι τα κρούσματα

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Realfm για τον κορωνοϊό είπε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε στην πραγματικότητα πόσα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού, γιατί το ποσοστό των Ελλήνων που ελέγχονται είναι πολύ μικρό σε σχέση με άλλες χώρες». Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης δήλωσε ότι τα κρούσματα είναι πάνω από 1.000 την ημέρα.

Εκείνη συνέχισε λέγοντας πως: «Και φαντάζομαι ότι αυτό που λέει ο κ. Δερμιτζάκης είναι αλήθεια. Απλώς σε αυτά τα 1.000 κρούσματα περιλαμβάνονται και πάρα πολλά κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και γι΄ αυτό δεν έχει αναζητήσει κανείς διερεύνηση για να δούμε αν είναι θετικοί αυτοί οι άνθρωποι ή όχι. Επομένως, ναι όντως έχουμε πολλά κρούσματα, έχουμε πολλά κρούσματα που δεν έχουν συμπτώματα και αυτό εγκυμονεί έναν σοβαρό κίνδυνο, να προσβάλλουν ανθρώπους που θα έχουν προβλήματα και μπορεί να έχουν σοβαρή εξέλιξη της νόσου και αυτό μετά να οδηγήσει σε αύξηση και των διαγνωσμένων κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σε δύσκολες περιπτώσεις σε θάνατο. Αυτό είναι ανησυχητικό».

Εξηγώντας παραπέρα η κυρία Λινού είπε ότι «δεν φταίει τόσο ο καιρός αλλά ο τρόπος που έχουμε συνηθίσει να ζούμε στην Ελλάδα, μόλις έχουμε λίγη ψύχρα να μένουμε κλεισμένοι σε κλειστούς χώρους, τους οποίους δεν αερίζουμε” δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis. Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σημείωσε ότι “υπάρχουν μέτρα που πρέπει να λάβει η πολιτεία και μέτρα που πρέπει να λάβουν οι πολίτες. Τα μέτρα της πολιτείας πρέπει να στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του συνωστισμού. Ξέρουμε ποια είναι τα κέντρα συνωστισμού είναι τα λεωφορεία, είναι ίσως τα σχολεία, ίσως οι πλατείες, ίσως οι συναντήσεις. Όσες φορές είναι και σε κλειστό χώρο τα πράγματα είναι χειρότερα. Επίσης ένα άλλο μέτρο που αφορά την πολιτεία είναι να δημιουργήσει κίνητρα για τη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συμπτώματα αλλά συνεχίζουν να εργάζονται».

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 462 θανάτους συνολικά στη χώρα. 177 (38.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share